Zavřít reklamu

Programovací jazyk Swift, který vyvinula společnost Apple a představila jej v červnu minulého roku společně s iOS 8 a OS X Yosemite, vzbudil tehdy celkem pozitivní a obdivné ohlasy. Před představením totiž nebyly zveřejněny žádné úniky a nikdo tak netušil, že Apple něco podobného vůbec chystá. Swift je postaven na programovacím jazyku Objective-C a je tak jeho zjednodušeným nástupcem. Zpočátku si možná někteří mysleli, že upadne brzy v zapomnění a nebude využit. Opak je však pravdou a Swift je velice úspěšný a stal se z něho nejrychleji rostoucí programovací jazyk za poslední dobu.

Pokud i vy plánujete se programovací jazyk Swift naučit a začít v něm programovat, pak by vám mohla pomoct aplikace Swifty, která geniálně prochází jednotlivé problematiky a snaží se vás veškeré základy jednoduše a chytře naučit. Swifty obsahuje přes 200 cvičení, které jsou vhodně rozděleny do 12ti lekcí. Na konci každé lekce musíte ještě zodpovědět kontrolní otázky, které ověří, zda jste danou problematiku opravdu pochopili. Pro některé může být překážkou, že aplikace Swifty je pouze v angličtině, avšak pokud se chcete programování věnovat, tak se s češtinou setkáte jen minimálně a angličtina je takřka povinností.

Samotná aplikace Swifty je v iTunes App Store zcela zdarma. První z 12ti lekcí je také zdarma a pomůže vám udělat si dokonalý obrázek o tom, jak celé vyučování funguje. Za dalších 11 lekcí už však musíte zaplatit buďto 0,99 € za každou lekci nebo 2,99 € za odemčení všech lekcí najednou a snadno si spočítáte, že druhá nabídka je mnohem výhodnější. Za zmínku stojí ještě to, že druhou lekci můžete mít v podstatě také zdarma, stačí sdílet příspěvek na Facebooku nebo Twitteru a lekce se vám odemkne. Chcete-li však projít všemi lekcemi, tak si musíte za zbylé stejně zaplatit.

S aplikací projdete od základů programovacího jazyku Swift a proměnných až po třídy a další. Vše je vysvětleno od samotných základů, a tak ani nemusíte umět programovat v jiném jazyce a Swifty vás vše naučí. Správnou variantu vždy vybíráte z předem definovaných odpovědí a i v případě špatně zvolené odpovědi vám aplikace vysvětlí, co je špatně. Pokud tedy chcete s programováním ve Swiftu začít, pak je Swifty právě pro vás a naučí vás základy i lehce pokročilé funkce chytře a jednoduše. Poté si můžete pořídit nějakou literaturu a věnovat se programování více.

[appbox appstore id886315617]

Swifty FB

Dnes nejčtenější

.