Zavřít reklamu

Apple SIMAppleInsider priniesol pred pár dňami dávku informácií o iPhone 6s a iPhone 6s Plus a potvrdil niektoré špekulácie. Telefón má ponúknuť 2 GB RAM, Force Touch, no v žiadnom prípade nemôžeme očakávať duálny fotoaparát, o ktorom sa špekulovalo. Objavujú sa však tvrdenia o tom, že Apple chce k telefónu pribaliť Apple SIM, čo by predstavovalo veľkú zmenu oproti súčasnému fungovaniu mobilu. Čo by to ale znamenalo, keby Apple použil tento štandard vo svojich mobiloch?

Apple SIM sa už dnes využívajú v celulárnych modeloch iPadu Air 2. Jedná sa o špeciálnu SIM kartu obsiahnutú priamo v balení zariadenia, ktoré si kúpite v Apple Store. Kartu si aktivujete tak, že v nastaveniach tabletu si zvolíte operátora, ku ktorému sa chcete pripojiť a v následnej ponuke si zvolíte dátový program, ktorý vám príde najideálnejší. V prípade, že by vám náhodou nevyhovoval alebo keby skončil, si môžete zvoliť ďalšieho operátora z ponuky, prípadne prejsť na iný model.

Pokiaľ by sa Apple SIM nachádzala priamo v iPhone, už pri jeho aktivácii si zvolíte, či sa chcete prihlásiť k službám toho alebo onakého operátora. Na výber by ste mali pritom z tých, ktorí sú partnermi Applu, čo v USA znamená AT&T, Sprint, T-Mobile a EE. Preto je vysoko pravdepodobné, že Apple bude naďalej ponúkať „Apple SIM“ verziu telefónu po boku tradičnej, ktorá bude k dispozícii u operátorov nielen v USA, ale vo zvyšku sveta. Totiž, operátori nemajú dôvod predávať zariadenie, s ktorým nebudete používať jeho služby. Znamená to teda, že Apple SIM bude súčasťou modelu, ktorý sa predáva za plnú sumu, čo býva 700 alebo 800 dolárov. No aj tak to neznamená, že Apple SIM bude štandardom už v iPhone 6s. Je treba zabezpečiť, aby mal Apple viac partnerov, ktorí budú chcieť spolupracovať. Dnes službu podporujú len štyria operátori z celého sveta.

Apple SIM

Dnes nejčtenější

.