Zavřít reklamu

Steve Jobs vs Eric SchmidtBěhem světového ekonomického fóra ve Švýcarském Davosu byl Eric Schmidt, předseda představenstva a bývalý CEO Google dotázán na budoucnost internetu. Eric bez váhání odpověděl: „Odpovím velmi jednoduše, internet se rozplyne“. Aby však Eric uklidnil vyděšené uživatele, uvedl, že nejde o konec internetu, ale o to, že jej již nebudeme vnímat a on zkrátka zmizí, rozplyne se a stane se součástí všeho kolem nás.

„Bude existovat tolik IP adres, tolik zařízení, senzorů, věcí, věcí které máte na svoě a věcí které jsou s nimi v interakci, že to zkrátka ani nebudete vnímat. Bude to součást vašeho života. Představte si, že vejdete do místnosti a tato místnost je dynamická. S vaším svolením vše co je v místnosti je v interakci s vámi s dalšími věcmi, internet se zkrátka rozplyne, bude všude kolem nás.“

Budoucnost je zkrátka taková, že tak jak nyní vnímáme internet v mobilu nebo v hodinkách a televizoru, budeme jej za pár let vnímat ve všech věcech v domácnosti a ty budou napojeny na internet a budu interaktivní a v interakci s dalšími předměty. Pokud tedy vstanete a vypnete budík, automaticky se napustí vana a připraví káva, nebudete to vnímat jako internet ale jako běžnou součást vašeho života.


*Zdroj: businessinsider.com


Dnes nejčtenější

.