Zavřít reklamu

iOS 8.1Ako sa už dalo po početných správach čakať, Apple dnes konečne vydal iOS 8.1.3, dokonca len chvíľu pred oznámením finančných výsledkov za prvý kvartál fiškálneho roku 2015. Vôbec sa nejedná o tak malú aktualizáciu ako v prípade iOS 8.1.2, keďže nová aktualizácia okrem tradičného zlepšenia stability a plynulosti systému prináša niekoľko dôležitých opráv a tak má aktualizácia veľkosť prekvapivých 136 MB na iPhone 5c. Jej veľkosť sa potom v závislosti od typu zariadenia odlišuje. Aktualizáciu si môžete stiahnuť už teraz cez Nastavenia – Všeobecné – Aktualizácia softvéru.

Pravdepodobne ide o poslednú softvérovú aktualizáciu predtým, než Apple vydá iOS 8.2, ktorý prinesie podporu Apple Watch na novších zariadeniach (iPhone 5 a všetky novšie). Na iPhone 5s hodinky tiež prinášajú podporu pre Apple Pay, aj keď ten u nás nie je podporovaný, takže pre miestnych majiteľov iPhonu 5s hodinky nepredstavujú tak veľký prínos ako majiteľom v USA.

Súčasná aktualizácia iOS 8.1.3 v prvom rade zmenšuje požiadavky na voľné miesto potrebné pre vykonanie aktualizácie, takže už na svojom staršom iPhone nemusíte mať 5 GB voľného miesta. Ďalej aktualizácia opravuje problém, ktorý mohol niektorým užívateľom brániť v zadaní hesla k Apple ID pre Správy a FaceTime; opravuje problém, pri ktorom sa vo výsledkoch Spotlightu nezobrazovali aplikácie, opravuje problém s nefunkčnými gestami multitaskingu na iPade a tiež prináša nové možnosti nastavení pre štandardizované vzdelávacie testy.

iOS 8.1.3
iOS 8.1.3

 

Dnes nejčtenější

.