Zavřít reklamu

Apple WatchApple během noci aktualizoval stránky věnované Apple Watch a ukázal nové způsoby, jak budou hodinky komunikovat, stejně tak jako jsme se dozvěděli další informace o tom, jaké fitness funkce hodinky nabízí. Apple také přidal nové animace, které ukazují, jak se budete v Apple Watch pohybovat mezi jednotlivými obrazovkami a jak budou fungovat některé z aplikací. Většina základních informací sice již na webu byla od představení hodinek v září, ovšem nyní se objevilo více detailů o tom, jak jednotlivé funkce pracují.

Nová stránka s označením Timekeeping ukazuje některé plochy operačního systému hodinek a také podrobnosti o komplikacích. Jako komplikace jsou v hodinářském průmyslu označeny všechny nestandardní funkce hodinek, jako je například měření měsíčních fází, dnů v měsíci nebo toho, jaký je právě rok. Název komplikace je pak u klasických hodinek zcela na místě, protože tyto funkce vyžadují další součástky, což komplikuje výrobu hodinek. V případě Apple Watch jsou pak komplikace pouhými řádkami kódu, ovšem výsledek je stejný a navíc hodinky od Applu dokáží zobrazit aktuální stav akcií nebo informace o počasí.

Apple píše na svém webu, že jsou Apple Watch neuvěřitelně přesné hodinky, které dělají vše, co by hodinky dělat měly, ale způsobem, jakým to žádné jiné hodinky na světě nedělají. Apple Watch mají přístup do vašeho kalendáře, kontaktů a vašeho harmonogramu takže kromě toho že zobrazují čas, ví, co pro vás čas znamená. Díky tomu můžete být víc produktivní. Mezi dalšími novinkami na webu je také zmínka o funkci Friends, díky které je možné posílat zprávy nebo jednoduše poklepáním (vibrací) oslovit další uživatele Apple Watch.

Apple Watch

Budete nejen odesílat a přijímat zprávy, hovory a emaily snadněji a efektivněji než kdy předtím, budete však mít možnost vyjádřit své emoce. S Apple Watch není každý kontakt jen o čtení slov na displeji, ale je to víc jako skuteční vztah, tvrdí Apple. Konečně jsou tu také Wellness a Fitness stránky, které mluví o různých funkcích, které umožňují sledovat pohyb při cvíčení nebo měřit váš denní harmonogram a díky tomu vám připomenout, že potřebujete více pohybu. Hodinky využívají akcelometr, snímač tepové frekvence Wi-Fi, jediné GPS pak používají z iPhonu pro sledování vašeho pohybu. Aplikace pak ukazují v reálném čase statistiky včetně času, vzdálenosti, tempa, rychlosti, počtu spálených kalorií a to ať již běžíte, jdete nebo jedete na kole. Apple Watch jsou našim nejosobnějším zařízením vůbec a není nic víc osobního než vaše zdraví. Stejně jako jsou Apple Watch navrženy tak, aby vám dokázaly efektivně organizovat den a pomoci vám být produktivní, pomohou vám také v tom, abyste byli v pohybu, což je velice důležité pro zdravý život.

Apple Watch

Dnes nejčtenější

.