Zavřít reklamu

17-AmazonAmazon představil nový produkt Echo, což je v podstatě domácí digitální hlasová asistentka ve stylu Siri od Applu, ovšem s tím rozdílem, že se jedná o samostatný hardware, který slouží jako součást domácnosti. Echo dokáže provádět množství různých příkazů a reaguje na jméno Alexa (neptejte se mě proč se produkt jmenuje Echo, ale reaguje na jméno Alexa – nevím to), kterým vyvoláte komunikaci kdykoli chcete. Problém může nastat v situaci, kdy se někdo ve vaší domácnosti jmenuje Alexa.

Pro vyvolání reakcí toedy nemusíte mačkat žádné tlačítka ani nemusíte dělat nic jiného, než říct Alexa a položit otázku nebo příkaz. Alexa je následně schopna odpověď například na to kolik je hodin, jaké bude počasí, zda nemáte nějaké schůzky, nastavit budík, přehrát hudbu nebo například vytvořit a postupně doplňovat nákupní seznam. Echo má zabudovaných sedm mikrofonů, aby na něj bylo možné mluvit odkudkoli z místnosti a okamžitě reagovalo na váš hlas. Díky reproduktorům speciálně navrženým tak, aby hrály směrem dolů a odrážely se od podlahy je podle Amazonu Echo schopné ozvučit jakýkoli prostor a to pomocí iHeartRadio, TuneIn nebo například Amazon Music. Samozřejmostí je však také přehrávání z tabletu nebo telefonu.

Echo je v podstatě umělou inteligencí, protože se od Amazon Web Services postupně učí další funkce a dokáže reagovat lépe a lépe na vaše požadavk. Pro běžné smrtelnáky je tato hračka k dispozici za cenu 199$, pro členy Amazon Prime pak za 99$ a kupovat můžete kde jinde, než na Amazonu. Pro nákup je však nutné dostat pozvánku přímo od Amazonu, o kterou můžete požádat zde.

Amazon Echo

Dnes nejčtenější

.