Zavřít reklamu

iOS 8 logoŽiadny update nemusí prejsť úplne hladko a iOS 8 nie je žiadnou výnimkou. Podobne ako v prípade mnohých aktualizácií v minulosti, aj tentoraz sa viacero užívateľov sťažuje, že po update na iOS 8 dochádza k rýchlejšiemu vybíjaniu batérie na iPhone alebo iPade. Tento problém je ale už tak nejak tradičný a celkom pravidelne sa stretávame so správami tohto charakteru. U nás v redakcii je však situácia inakšia a osobne som napríklad na svojom iPhone 5c zažil poriadny skok vpred, kedy sa výdrž batérie zvýšila až o dve hodiny – vďaka čomu teraz na jedno nabitie vydrží 6,5 hodiny používania.

Na čo sa ale sťažuje viac užívateľov iOS 8 a v oveľa väčšom meradle, je celkom vážny bug s WiFi pripojením na iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, na iPade Air a na iPade mini s Retina displejom. Problém sa v tomto prípade týka veľmi nízkej prenosovej rýchlosti WiFi siete, kde niektorí zaznamenali upload rýchlosťou len 0,01 Mbps a upload 1,05 Mbps – ktorý po pár minútach vzrastie a znovu klesne. Jedná sa pomerne vážnu softvérovú chybu, ktorú ale niektorí užívatelia dokázali opraviť tým, že vypli položku Wi-Fi siete v aplikácii Nastavenia – Súkromie – Lokalizačné služby – Systémové služby.

Apple by mal vyriešiť tento problém zrejme s pomocou samostatnej aktualizácie iOS 8.0.1, ktorú už pripravuje. Apple totiž už začal testovať iOS 8.0.1 a aj keď neboli oznámené žiadne detaily k tomuto update, je možné že vyjde ešte tento mesiac. Aktualizácia by však mohla aktivovať aj niekoľko ďalších funkcií, ktoré boli z iOS 8 na poslednú chvíľu odstránené kvôli problémom alebo kvôli tomu, že ešte nie sú pripravené. Medzi ne patrí napríklad problém s chybným HealthKit API, ktoré donútilo Apple na poslednú chvíľu odstrániť z App Store všetky aplikácie pre Healthbook. Medzi chýbajúce funkcie tiež patrí podpora Apple Pay alebo funkcia iCloud Photo Library, u ktorej je však veľmi otázne, či sa Apple vôbec odváži ju predstaviť.

iOS 8 battery life
iOS 8 WiFi problem
*Zdroj: PCMag

Dnes nejčtenější

.