Zavřít reklamu

ipadKeynote je za námi a všichni teď mají plnou hlavu novinek v podobě dvou nových modelů iPhone a tajemných hodinek Apple Watch. Někteří, včetně mě, možná čekali i představení nových iPadů. Jasně, bylo by to moc věcí najednou, ale není tajemstvím, že tento rok na iPady čeká pouze malé množství novinek. Minulý rok Apple představil parádní iPad Air s nádherným designem a iPad mini Retina s displejem, na který je opravdu radost se dívat.

Apple tedy rozhodně design nezmění a přidá pouze pár novinek, a právě proto jsem doufal, že se nových iPadů dočkáme 9. září. Tim Cook a spol. tedy novou generaci tabletů představí v příštích měsících a jsem zvědavý, co si připraví, jelikož si myslím, že Keynote právě kvůli málo novinkám u iPadů bude muset ukázat i něco jiného, třeba dlouho spekulovaný MacBook Air s Retina? Necháme se překvapit.

Obecně se očekává, že Apple u obou iPadů použije senzor otisků Touch ID, což by jen posílilo tuto uživateli oblíbenou technologii a podpořilo všechny vývojáře, kteří mají v plánu integrovat tento systém do jejich aplikací. Samozřejmostí je použití nového procesoru A8, který byl zasazen do iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Ale co dál? Dočkáme se dlouho spekulovaného režimu rozdělení obrazovky na víc částí a tedy plnohodnotného multitaskingu? To se jeví jako nepravděpodobné, jelikož by dávalo mnohem větší smysl tuto možnost představit s iOS 8 a nechat čas pro vývojáře, aby pro tento režim připravili své aplikace. Představí tedy Apple úplně nový iPad s větším displejem okolo 12 palců pro náročnější uživatele, kteří by využili tuto uhlopříčku při práci? To je možné, ale v zákulisí se spíše mluví o tom, že si Apple tuto verzi nechá na rok 2015. Jak už tedy bylo řečeno, iPadům se nejspíš moc pozornost věnovat nebude. Já bych si ale přál, aby Apple představil jednu funkci, která by, podle mě, znamenala takovou malou revoluci a přinutila by ke koupi iPadu spoustu nových lidí.

iPad_air

iPad je pro spoustu lidí zařízení pro konzumaci obsahu, ale já jsem poněkud jiný případ. Jako student používám iPad výhradně pro studijní účely a bez něj si školní dny neumím představit. Díky iPadu do školy nenosím tucet sešitů a 10 učebnic. Všechno mám v tabletu a právě proto jsem si iPad tak zamiloval. Usnadňuje mi každý den. Na psaní poznámek používám úžasnou aplikaci GoodNotes a pro mě magický stylus New Trent Arcadia, který svou kvalitou převyšuje všechny ostatní stylusy, které jsem pro iPad vyzkoušel. Existuje ale o hodně lepší systém, který konkurenci závidím…

Vím, spoustě čtenářům se asi nebude líbit následující věta, ale je to tak. Samsung ve své řadě tabletů Note používá stylus, který je ná úplně jiném levelu než všechny dostupné stylusy pro iPad. Jde o stylus, který skutečně vypadá jako pero, má tedy hrot a právě kvůli tomu se tak skvěle používá. S takovým stylusem máte pocit, jako byste psali opravdovým perem na papír, a ne stylusem na displej. Tento stylus se ale u iPadů používat nedá. Displej tabletů Note také pozná, jak moc na stylus tlačíte a následně tak přizpůsobí tloušťku písma, což je neocenitelná funkce. Navíc řada Note poskytuje i výbornou nativní aplikaci. A právě proto bych si moc přál, aby Apple představil něco podobného a aby se na tuto oblast zaměřil a představil podobný systém, který by posunul iPad na novou úroveň. Spousta lidí si myslí, že stylus je v dnešní době už mrtvá záležitost. Ale pro psaní poznámek je to dokonalý pomocník. Stylus nepoužije hodně uživatelů, ale studenti, designéři nebo architekti by tuto inovaci jistě uvítali.

Samsung Cross Ballpoint C Pen

Dnes nejčtenější

.