Zavřít reklamu

Nilox Action PhoneSpolečnost Nilox je známá především jako ambiciózní výrobce sportovních akčních kamer, které nemají problém konkurovat ani zaběhlým značkám. Ke každé správné kameře je pak potřeba množství příslušenství, aby ji bylo možné připnout…. no zkrátka kamkoli kam vás jen napadne. A právě množství příslušenství které Nilox ke svým kamerám dodává je klíčovým prvkem sportovního vodotěsného pouzdra pro iPhone Nilox Action Phone, které jsme měli možnost otestovat. Pokud vás tedy zajímá obal, který můžete připevnit na svůj surf, helmu, auto, kolo nebo cokoli jiného a přitom se nemusíte o svůj telefon obávat ani v extrémních situacích, přečtěte si naši recenzi.

Svým designem Action Phone nikterak výrazně nevybočuje z řady ostatních podvodních pouzder, které jsme testovali v článku: Chystáte se k moři? Otestovali jsme podvodní pouzdra která stojí za to. Obal je oproti konkurenci o něco masivnější, což však není na škodu, nabízí totiž hned tři vychytávky, díky kterém se jistě zalíbí zejména lidem, pro které je zvyšování adrenalinu v krvy přirozenou součástí jejich života. První vlastností je velice snadné vložení telefonu do obalu, kdy stačí odepnout trojici zacvakávacích úchytů, vložit telefon a úchyty opět zacvaknout. Vkládání telefonu do pouzdra a jeho opětovné vytahování je tedy nesrovnatelně jednodušší u Niloxu než u jakékoli jiné konkurence.

Nilox Action Phone

Další výhodu pak vidím v tom, že lze přímo na obal našroubovat objektiv s funkcí rybího oka, který snímá v úhlu 170°. Objektiv je součástí balení, ale i když jej z obalu odšroubujete, je obal stále vodotěsný a tak je jen na vás, zda objektiv použijete nebo ne. U ostatních vodotěsných obalů není objektiv součástí balení, ale ani není možné žádný dokoupit a namontovat jej přímo na obal, což je v případě Action Phone skutečně velká výhoda, kterou ocení opět zejména lidé, jenž natáčí akční sporty. Právě těm rozhodně přijde vhod také fakt, že je obal vodotěsný do hloubky 3 metry, což znamená, že v případě šnorchlováni přežije. Obal je taktéž poměrně masivní a i když o tom specifikace mlčí, je zřejmé, že když v něm iPhone spadne, telefonu se nic nestane.

Action Phone

O jedné věci, ve které je Action Phone unikátní již víme, nyní je čas na tu druhou, která sice není zcela ojedinělá u vodotěsných pouzder, přesto ji však nabízí jen naprosté výjimky na trhu. Jak jsme již vzpomínal v úvodu, Nilox vyrábí akční kamery a řadu příslušenství, které dovoluje uchytit kameru na kolo, motorku, auto, opasek, skateboard a mnoho dalších míst. S veškerým tímto příslušenstvím je Action Phone obal kompatibilní a uchycení pro kolo, motorku a pásek dostanete rovnou v základním balení stejně tak jako samotný objektiv.

Action Phone Nilox

Všechny ostatní vlastnosti obalu zůstavají stejné jako u již recenzovaných pouzder, ovládání probíhá klasicky přes dotykový displej který je chráněný gumovou membránou a tlačítka s výjimkou Home Button nejsou stejěn jako u drtivé většiny ostatních vodotěsných obalů k dispozici. Pouzdro nabízí také možnost uchycení poutka, což oceníte zejména při šnorchlování. Co se zpracování týká, nenašel jsem nic, co by mi na obalu vyloženě překáželo nebo vadilo, ovšem podotýkám, že jej skutečně osobně vnímám více jako obal jenž změní iPhone na akční kameru než jako obal, který si vezmu na dovolenou pro šnorchlováni. Pokud jej však již budete mít, nic vám nebrání v tom, využít jej taktéž na již zmíněné šnorchlováni.

Nilox Action

Osobně jsme měl možnost otestovat všechna vodotěsná pouzdra, která jsou na současném trhu k dispozici a musím říct, že Action Phone vnímám více než něco s čím se chci potápět nebo šnorchlovat jako obal, který vytvoří z vašeho iPhone 5/5s/5c akční kameru jenž můžete využít stejně jako klasické akční kamery. Obal nabízí také příslušenství což nebývá běžně zvykem a tak pokud hledáte obal ve kterém připnete telefon na skateboard, kolo nebo například vodní lyže, pak je Nilox Action Phone jasnou volbou.

  • Nilox Action Phone si můžete zakoupit u našeho partnera Vždy.cz za 1999Kč.
  • Nilox Action Phone si môžete zakúpiť u nášho partnera Vždy.sk za 69,90 €.

Dnes nejčtenější

.