Zavřít reklamu

tim_cookApple stejně jako mnohé jiné velké společnosti vydal zprávu o rozmanitosti pohlaví a ras, které zaměstnává. Jak je v technologickém průmyslu běžné, většina zaměstnanců Applu jsou muži, jen tři z deseti zaměstnanců na celém světě jsou ženy. Pokud se na dělení podíváme podrobně, pak je zastoupení mužského pohlaví 65% u netechnických zaměstnanců, 80% u technických zaměstnanců a 72% je ve vedení společnosti. Co se týká rasové rozmanitosti, pak o Applu rozhodně nelze říct, že by někoho diskriminoval.

Bílá rasa je totiž v Applu zastoupena z 55%, 15% jsou Asiaté, 11% Hispánci a sedm procent jsou Afroameričané. Devět procent zaměstnanců odmítlo uvést svůj etnický původ, jedno procento vybralo jiný původ a dvě procenta zaměstnanců se pak považují za součástí více než jedené rasy. Tim Cook není s těmito čísly spokojen a říká, že Apple pracuje co nejusilovněji na jejich zdokonalení.

Tim Cook and Apple Team

„Apple se zavázal ke transparentnosti, což je důvod, proč jsme zveřejnili statistické údaje o rase a pohlaví našich zaměstnanců. Dovolte mi říci dopředu, že jako generální ředitel nejsem spokojen s čísly, která prezentujeme. Jsou to pro nás nová data a my tvrdě pracujeme na tom, aby se zlepšila. Děláme pokroky a jsme odhodlání být stejně inovativní při prosazování rozmanitosti, jako při vývoji našich produktů,“ uvedl Tim Cook CEO Apple. Apple zveřejnil k výsledkům rozmanitosti také krátký film, na který se můžete podívat níže.

Dnes nejčtenější

.