Zavřít reklamu

hodinky iWatchAgentúra Morgan Stanley opäť načala tému iWatch a vo svojom najnovšom prieskume sa pozrela na to, koľko by mohol Apple predať kusov hodiniek iWatch behom prvého roka existencie. Kým ostatní výrobcovia sa môžu tento rok pochváliť s približne 4 miliónmi predaných kusov inteligentných hodiniek na čele so Samsungom, spoločnosť Morgan Stanley očakáva, že toto číslo prudko vzrastie v momente, keď Apple predstaví svoje vlastné hodinky a začne ich predávať po celom svete ako doplnok k iPhone.

Hodinky, o ktorých vieme všetko len vďaka špekuláciám, by mohli pre Apple podľa analytickej spoločnosti predstavovať naozaj úspešný produkt. Očakáva sa totiž, že Apple bude schopný behom prvého roka predať 30 až 60 miliónov kusov hodiniek s tým, že predajom bude vo veľkom pomáhať lojalita užívateľov voči Applu a „halo“, ktoré dokáže Apple vyvolávať s každým predstaveným produktom. Analytička Katy Huberty však odprezentovala viacero možných scenárov toho, čo sa udeje. Ak by Apple predával hodinky za 300 dolárov, za prvý rok by bol schopný predať 30 miliónov kusov, čo by mu prinieslo 9 miliárd dolárov.

Ak by bol záujem o hodinky prehnaný, potom by iWatch išli po trajektórii iPadu a spoločnosť by tak predala za prvý rok 60 miliónov kusov. Dodáva, že pokiaľ by bol tento scenár reálny, potom by mohli akcie spoločnosti Apple budúci rok dosiahnuť hodnotu 132 dolárov za akciu. Ako nepravdepodobný, ale nie nemožný scenár potom uvádza, že by predaje iPhone zaznamenali pokles a rovnako by bol záujem o hodinky minimálny. V takom prípade by akcie Apple klesli na 74 dolárov.

iwatch-4
*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.