Zavřít reklamu

apple-moneyBloomberg sa vo svojej najnovšej štúdii sústredil na to, ako dobre sú platení vysokoškolskí stážisti vo firmách, ktoré pochádzajú z oblasti Silicon Valley. Oblasť, ktorá je technologickými nadšencami veľakrát opisovaná ako rodisko najväčších technologických firiem sveta, je podľa prieskumu skutočne štedrá, ak majú zamestnávať študentov vysokých škôl. Jedným z viacerých zamestnávateľov je pochopiteľne aj Apple, no aj keď sa jedná o najbohatšiu spoločnosť na svete, v skutočnosti neplatí stážistom toľko, aby bola na prvom mieste.

Apple platí stážistom priemerne 5 723 dolárov (115 000,- Kč) za mesiac, vďaka čomu sa usadil na 10. mieste tabuľky. Na prvom mieste sa nachádza softvérová spoločnosť Palantir Technologies, ktorá svojim zamestnancom vypláca až 7 012 dolárov mesačne (141 530,- Kč) a len tesne predbehla ďalšiu softvérovú spoločnosť, ktorou je VMware. Spoločnosť, ktorá stojí za svetoznámym virtualizačným softvérom, platí študentom vysokých škôl až 6 966 dolárov (140 600,- Kč). V tabuľke potom nasleduje Twitter, ktorý platí priemerne 6 791 dolárov (137 000,- Kč) a za ním už nasledujú ďalšie spoločnosti ako je LinkedIn, Facebook, Microsoft alebo Google.

Vysokoškolskí študenti navyše za veľkou mlákou získavajú od technologických spoločností ďalšie výhody, v čom je známy najmä Google. Ten svojim zamestnancom totiž po boku veľkej výplaty poskytne bezplatné ubytovanie alebo hromadnú dopravu. Deti potom v spoločnostiach dokonca zarábajú viac, než ich rodičia, keďže ako poukázalo US Census Bureau, priemerný mesačný príjem v americkej domácnosti predstavoval v roku 2012 približne 4 280 dolárov.

Bloomberg apple high school salary

*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.