Zavřít reklamu

apple-akcieUkazuje sa, že na americkom mobilnom trhu je kráľom aj naďalej Apple a jeho iPhone. Napriek skutočnosti, že konkurenční výrobcovia vytasili svoje zbrane v prvej polovici roku, podiel spoločnosti Apple na trhu vzrástol v máji/květnu o 0,6% oproti uplynulému obdobiu, ktoré skončilo vo februári/únoru. Podiel spoločnosti na trhu sa tak zvýšil z 41,3% na 41,9%. Apple však nie je jedinou spoločnosťou, ktorej podiel na trhu vzrástol a pozitívnym výsledkom sa môže pochváliť aj juhokórejský Samsung, ktorého podiel narástol o 0,8%, vďaka čomu má podiel 27,8%.

Spoločnosti LG a HTC, ktoré behom uplynulých mesiacov taktiež odhalili svoje vlajkové lode, sa však nemajú čím príliš chváliť. LG, ktoré tento rok predstavilo smartfón G3, v skutočnosti klesol podiel o 0,3% a znížil sa tak na 6,5%. O rovnaké percento sa znížil podiel HTC na americkom trhu, kde spoločnosť propagovala novú vlajkovú loď HTC One (M8) agresivitou voči Samsungu. Podiel spoločnosti na trhu ale klesol na 5,1%. Motorola ako jediná si udržala nezmenený podiel na trhu, 6,3%.

No aj keď je Apple dominantným predajcom smartfónov, platforma Android je aj naďalej najrozšírenejšou. Na tom sa podieľa rozšírenosť systému a dostupnosť na obrovskom množstve smartfónov. Android ako taký si udržuje podiel 52,1%. Pokles z hľadiska systémov zaznamenali platformy BlackBerry a Symbian, pričom prvej klesol podiel o 0,6% a má tak podiel 2,3%. Užívateľská báza Symbian klesla na 0,1%, čo len dokazuje koniec jej existencie.

ComScore Smartphone sales USA may 2014
ComScore Platform 2014
*Zdroj: comScore

Dnes nejčtenější

.