Zavřít reklamu

iOS 7 Weather App Aj keď v súčasnosti hľadí celý IT svet najmä na operačné systémy iOS 8 a OS X Yosemite, netreba zabúdať na to, že takmer všetci užívatelia stále využívajú iOS 7, konkrétne vo verzii iOS 7.1.1. Už je to dlhšia doba, čo sme vám priniesli nejaký ten trik v používaní iOS, ktorý uľahčuje samotnú prácu s týmto systémom. Aj keď sú všetky aplikácie veľmi jednoducho naprogramované, z hľadiska ovládania Apple využíva v značnej miere aj gestá. Mám pre vás jedno také, o ktorom sme donedávna nevedeli ani my a narazili sme naň úplnou náhodou.

Jedná sa o gesto pinch-to-zoom, ktoré poznáme úplne všetci či už z používania iOS alebo nejakej inej platformy pre dotykové zariadenia. Je to gesto, ktoré prezentoval v roku 2007 samotný Steve Jobs pri prezeraní si fotiek na novopredstavenom iPhone. Ide o zoomovacie gesto, ktoré nám umožňuje priblížiť si presne na určitý bod fotografie. No toto gesto sa dá využívať aj na internete či dokonca v aplikácii Počasie. Pozrime sa teda ako sa tam toto gesto využíva a čo sa za ním skrýva:

Ide o možnosť iOS 7 otvárať si či zatvárať jednotlivé karty z mestami v aplikácii Počasie. Pokiaľ máte otvorenú napríklad kartu s aktuálnou polohou alebo akýmkoľvek iným mestom, stačí ak využijete gesto, ktorým zmenšujete fotografie či iný obsah. Krátkou animáciou sa vám otvorí prehľad všetkých miest, ktoré máte uložené. Potom stačí, ak využijete gesto zväčšovania u ktoréhokoľvek mesta, u ktorého si chcete urobiť náhľad. Apple oficiálne toto gesto neprezentoval, ale ako sa zdá, zabudoval ho aj do tejto aplikácie.

IMG_2701
IMG_2702

Dnes nejčtenější

.