Zavřít reklamu

Apple-2014Ak ste sledovali video z konferencie WWDC 2014, potom vám iste neunikla optimistická nálada Craiga Federighiho. Musíme uznať, že aj keď Apple na konferencii nepredstavil všetko to, čo sme očakávali, atmosféra bola viacmenej optimistická a to aj preto, lebo sme na konferencii uvideli niekoľko vtipných momentov. Teraz to však vyzerá, že Apple na čele s CEO Timom Cookom sa plánuje vydať práve týmto smerom. Po odchode PR šéfky Katie Cottonovej začal totiž Apple hľadať otvorenejšiu a priateľskejšiu osobnosť, ktorá by ju nahradila.

Kandidáta na nového PR šéfa hľadá samotný CEO Tim Cook, ktorý pátra po ňom pátra vo vnútri spoločnosti, ale aj mimo nej. Apple má dokonca podľa zdrojov už teraz niekoľko kandidátov, z ktorých jeden by sa mohol potenciálne stať PR riaditeľom novodobého Applu. Medzi nich patrí napríklad Steve Dowling a Nat Kerris, ktorí v spoločnosti pracujú už veľmi dlhý čas. Priateľskosť a otvorenosť sú podľa všetkého novými znakmi spoločnosti Apple, obzvlášť jej PR. Tú na konferencii preukázali početní členovia vedenia spoločnosti Apple a tak sa z WWDC dokonca dostala von fotka vývojára s Craigom Federighim, ktorú môžete vidieť nižšie. Fotografia bola zhotovená pravdepodobne na prednáške súvisiacej s novou technológiou Metal, súdiac podľa patričného gesta.

Ľudia rovnako poukázali na to, že Apple pozmenil svoje typické podmienky pre pre-release softvér a tvrdí, že jediné, čo vývojári nesmú robiť s beta verziami, je zverejňovať z nich screenshoty, písať recenzie a šíriť tento softvér ďalej. Ďalšou zmenou v správaní Applu je, že spoločnosť uvoľnila všetky videá z WWDC 2014 pre verejnosť, ktorá si ich môže stiahnuť do svojho počítača alebo ich môže pozrieť priamo na webovej stránke WWDC. Otvorenosť je navyše to, v čoho duchu sa nesú operačné systémy OS X Yosemite a iOS 8, ktoré spoločnosť predstavila. Oba systémy totiž spolupracujú s novými API, ktoré dávajú vývojárom nové možnosti, čo je vidieť najmä u iOS 8. Ten je teraz otvorenejší než v minulosti a v tomto ohľade sa začína vyrovnávať konkurenčnému Androidu, ktorý bol doteraz považovaný za jedinú otvorenú mobilnú platformu.

WWDC Craig Federighi Photo

*Zdroj: MacWorld; MacRumors

Dnes nejčtenější

.