Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple bola v minulosti známa svojim tajnostkárstvom, čo jej ale dnes môžeme pripísať už len vo veľmi výnimočných prípadoch. Príkladom toho môže byť napríklad nový hardvér, ktorý by mala spoločnosť Apple predstaviť na WWDC 2014. Podľa toho, čo sme mohli doteraz počuť, Apple pripravuje skutočne široké spektrum produktov, no aj keď už vieme, o aké produkty sa jedná, ešte stále nevieme, ktoré z nich predstaví tento týždeň a naopak, ktoré predstaví neskôr. Ak vás teda zaujíma zhrnutie toho, čo Apple môže predstaviť, potom čítajte ďalej.

Začnime produktom, o ktorom sa špekuluje už aspoň rok. Ak sú špekulácie správne, potom by mohol Apple práve na tohtoročnej WWDC predstaviť nový MacBook Air s Retina displejom. Nielen, že by sa jednalo o nový Air s vyšším rozlíšením, než aké ponúkali doterajšie modely, ale tiež by sa malo jednať o notebook s modifikovaným dizajnom. Nový MacBook Air by mal priniesť Retina displej s uhlopriečkou 12.2 palca a rozlíšením 2732 × 1536 pixelov, čo je štvornásobne vyššie rozlíšenie, než aké ponúka 11″ Air. No zároveň by mal mať tento displej hustotu 264 ppi, čo je rovnaká hustota, akú má iPad Air, čo znamená, že Apple je schopný ušetriť na výrobe nových displejov a jednoducho začne rezať väčšie panely pre použitie v MacBooku Air. To by malo pomôcť pri znížení ceny produktu. MacBook Air s Retina displejom by tiež mal disponovať úplne novým trackpadom bez tlačidla a môže byť tenší, pričom nebude mať žiadny ventilátor. Taktiež je možné, že Apple aktualizuje MacBook Pro s Retina displejom.

  • Ming Chi Kuo: Apple představí ultratenký MacBook Air 12″ s Retina displejem
  • V súvislosti s konferenciou WWDC sa tiež pomerne často spomína, že na nej Apple predstaví lacnejší iMac. Špekulácie o tom, že Apple aktualizuje iMac, sa objavili pred pár dňami, keď Apple na svojej stránke predĺžil dodaciu dobu súčasných modelov na 3-5 dní. Navyše sa špekulácie o nových modeloch objavili aj v súboroch OS X 10.9.4 Mavericks beta a Apple len posilnil pravdivosť špekulácií tým, že krátko po odhalení stiahol beta verziu OS X 10.9.4 zo svojich stránok. Jim Dalrymple zo serveru The Loop sa nevyjadril, či Apple predstaví nové iMacy, ale vyvrátil špekulácie o tom, že by mal Apple predstaviť lacnejší model. V súvislosti s väčšími modelmi sa špekuluje aj o tom, že by mali ponúknuť Retina displej, avšak správy o iMacu s Retina displejom sa objavujú už dva roky.

    Ak by ale Apple nedajbože predstavil iMac s Retina displejom, potom by s veľmi veľkou pravdepodobnosťou predstavil Retina Thunderbolt displej. O ňom sa špekuluje prakticky od uvedenia MacBooku Pro s Retina displejom, pričom tento displej by mal ponúknuť štyrikrát vyššie rozlíšenie, než súčasný model, čiže 5120 × 2880 pixelov. Diskutuje sa tiež o tom, že nový Thunderbolt displej ponúkne rozlíšenie 4K, teda 3840 × 2160. Apple by tak znížil svoju „závislosť“ na 4K monitoroch od Sharpu, ktoré začal predávať súčasne s novým Mac Pro minulý rok.

    mac-mini a thunderbolt

    Zrejem najväčšou záhadou v súvislosti s novými Macmi je nový Mac mini. Apple aktualizoval Mac mini naposledy v roku 2012 a tak sa mnohí ľudia začali pýtať, prečo Apple doteraz neaktualizoval svoj počítač. V našej redakcii sme sa zhodli v tom, že Apple plánuje predstaviť nový model s novým dizajnom. Na koľko percent bude tento výrok pravdivý, sa dozvieme až na WWDC, ale ak vezmeme do úvahy, že sme tak dlho čakali aj na nový Mac Pro, potom by to nemuselo byť nereálne. Mac mini by mohol ponúknuť konečne procesory Broadwell, no špekuluje sa aj o tom, že Apple spraví podobné gesto aké spravil Microsoft. Že nový Mac mini ponúkne procesory ARM a modifikovaný desktopový systém postavený na základoch iOS. Tvrdenie dnes síce znie trochu sci-fi a človeka môže zaujímať, ako by sa tento počítač ovládal, no podpora Magic Mouse a klávesnice nebude žiadny problém. Veď aj k zariadeniam s Androidom môžete bezproblémovo pripojiť myš! Navyše pri použití ARM procesoru a hardvéru na úrovni iPadu by Apple mohol spraviť oveľa menší počítač, než je súčasný Mac mini. Vydanie prvého ARM počítaču by bolo veľmi zaujímavé gesto a je len otázkou času, či sa to naozaj stane.

    mac-mini

    iWatch sú dnes skutočne bájnym produktom. No včerajšie video napovedalo tomu, že nič nie je nemožné a Apple možno predstaví iPhone aj iWatch v predstihu pred ich oficiálnym vydaním. A prečo by mal Apple predstaviť iWatch už na WWDC? Apple má vo zvyku predstavovať tie najrevolučnejšie produkty tu, na WWDC. A rovnako má vo zvyku predstavovať prvé generácie svojich produktov v predstihu pred uvedením na trh, aby sa predišlo únikom. Veď vedeli ste, ako bude vyzerať nový Mac Pro? Nie a to preto, že ho Apple predstavil pol roka pred uvedením prvých modelov na trh. Navyše by boli iWatch úzko prepojené s aplikáciou Healthbook, ktorá má byť súčasťou systému iOS 8, ktorý Apple zajtra predstaví. Na problematiku predstavenia iWatch na WWDC sme sa ale bližšie pozreli v článku Množství indicií nasvědčuje tomu, že Apple představí iWatch na WWDC.

    iWatch

    K ďalším dvom iOS zariadeniam, ktoré môže Apple predstaviť, patrí väčší iPad Pro s 12.9-palcovým displejom a tiež nová Apple TV. Spoločnosť by mohla predstaviť takmer 13-palcový iPad Pro ako istú formu odpovede na Galaxy NotePRO 12.2″ a zároveň by predstavila tablet s väčšou obrazovkou, ktorý by bol vhodnejší pre profesionálnych užívateľov a podnikateľskú sféru. iPad Pro by bol zároveň hlavným dôvodom, prečo Apple pripravuje plnohodnotný multitasking (zatiaľ len pre iPad Air) do systému iOS 8. Ak by ale predstavil len funkciu samotnú, nepriamo by už naznačil a potvrdil, že skutočne na takomto tablete pracuje. Tablet by tiež mohol byť dodávaný s novým Smart Coverom, na ktorom by sa nachádzala klávesnica. Áno, to sme už videli u Microsoft Surface, ale ani u Applu to nie je nereálne, keďže spoločnosť má početné patenty na takéto príslušenstvo. Nakoniec je tu Apple TV štvrtej generácie. Apple aktualizoval Apple TV naposledy v roku 2012 a mnohí ľudia už čakajú na to, až Apple predstaví ďalší model. Nový model Apple TV bude s vyššou pravdepodobnosťou predstavený až na jeseň/podzim a prinesie výkonnejší hardvér, App Store a podľa možností aj Siri a pohybové ovládanie.

    appletvtouch_2

Dnes nejčtenější

.