Zavřít reklamu

O tom zda jsou nebo nejsou inteligentní hodinky novým trhem se spotřební elektronikou na kterém se budou prodávat stovky milionů kusů ročně jako je tomu v případě tabletů a smartphonů se přesvědčíme až v příštích letech. Zatím co celý svět očekává příchod iWatch do tohoto segmentu s nadějí, že konečně dostaneme inteligentní hodinky s pěkným designem a zajímavým řešením veškerých funkcí, ostatní společnosti se předhánějí v tom, kdo dokáže vytvořit nejideálnější řešení pro tento segment.

Novou společností na trhu je tako Kairos, společnost která představila vlastní koncept hodinek, který se chystá uvést do prodeje již v letošním roce. Ten se však od všech ostatních hodinek, které jsme měli doposud vidět značně liší. Kairos totiž spoléhá na fakt, že lidé chtějí mít na zápěstí luxusně vypadající klasické hodinky, které disponují skutečnou ručičkou a strojkem, nikoli pouze digitální napodobeninou. Klasické hodinky se strojkem z Japonska nebo Švýcarska (dle volby zákazníka), které sice bohužel nejsou natahovací ale plně automatické, překrývá sklíčko chránění safírem.

162_watch-large-noreflection-msw-all

Displej se pak ukrývá přímo v ochranném sklíčku a zobrazí se na něm veškeré informace z hodinek ale také z připojeného telefonu nebo tabletu. OLED TFT panel dokáže zobrazit veškeré informace přímo nad ciferníkem a nabízí také multi-touch ovládání. Hodinky dokáží vydržet na jedno nabití až týden, přesto jsou však skvěle vybaveny. Nechybí gyroskop, akcelometr, vibrační motorek, Bluetooth LE a o vše se stará procesor ARM. Hodinky by mělo být možné propojit s Androidem, Windows Phone a iOS. Samotné hodinky využívají vlastní platformu, ovšem později se výrobce chystá uvést také verzi s Android Wear.

 

watch_large_noReflection_msw_black_05
watch_large_noReflection_msw_chrome_01
watch_large_noReflection_msw_black_01
watch_large_noReflection_ssw_gold_04

Zajímavá je cena samotných hodinek, ta se bude dle výrobce pohybovat mezi 10 000Kč až 25 000Kč a hodnotu konkrétního modelu pak určí použitý materiál a také strojek. Kairos totiž využívají buď japonský nebo švýcarský hodinový stroječek a mohou být vyrobeny ze zlata nebo z jiného kovu. Pokud budeme brát hodinky Kairos jako model konkurující nejnižší třídě luxusních hodinek do které patří značky jako je Breitling nebo Tag Heuer, pak je jejich cena skutečně velice nízká. Pokud se však podíváme do sféry inteligentních hodinek, které nabízí společnosti jako je LG G Watch, Samsung Gear nebo Sony SmartWatch 2, pak se jedná o poměrně vysokou cenu. Když však vezmeme v úvahu jaké technologie a materiály jsou při výrobě hodinek použity, zdá se nám cena až nesmyslně nízká.

watch_large_noReflection_msw_gold_03
watch_large_noReflection_msw_gold_04

Hodinky Kairos je pak možné dále vylepšeovat pomocí jednotlivých modulů, jejichž cena startuje na 99$, tedy zhruba 2000Kč. V současné době jsou již na stránkách výrobce k dispozici formuláře pro předobjendávky s tím, že první zákazníci se dočkají svých hodinek ještě v letošním roce a to konkrétně před Vánocemi. Ovšem to jen v případě, že si objednají hodinky s Japonským stroječkem, model ze Švýcarska bude k dispzoici až na jaře příštího roku, tedy konkrétně v březnu 2015.

Dnes nejčtenější

.