Zavřít reklamu

Slyšet mluvit někoho z vedení Applu o budoucích plánech společnosti je něco zcela neobvyklého, přesto se to však stalo tento týden. Lisa Jackson, Vice prezidentka společnosti pro environmentální iniciativu, promluvila na konferenci Branstorm Green pořádané magazínem Fortune o budoucnosti Applu. Během šestnácti minutového rozhovoru bývalého autora knih o společnosti Apple Adam Lashinskyho, který je v současné době editor Fortune, se Jackson rozpovídala o budoucnosti Applu související s touhou společnosti stát se ještě víc zelenou, tedy ekologickou společností.

Jackson uvedla, že Apple udělal chvályhodnou práci při snižování uhlíkové stopy v ovzduší za poslední roky, ale je tu stále způsob, jak se ještě zlepšit. Největší výzvou pro společnost v této oblasti je v současné době plán na to aby více než 420 obchodů Apple Store po celém světě pracovalo pouze na energii z obnovitelných zdrojů. „Je to mnohem těžší dělat u maloobchodních prodejen, které jsou všude možně. V některých místech jsou například součástí nákupních centrech, někde jsou to samostatné budovy a záleží také na tom kde ve světě se nachází. Přístup k čisté energii proto nemůže nebo nemusí být triviální záležitostí,“ uvedla Jackson.

Datová centra společnosti Apple v současné době běží na 100% díky energii získané z obnovitelných zdrojů a to zejména díky energii solární. Právě za tyto plány a za věci které již Apple dokázal je zodpovědná Lisa Jackson, kterou Apple najal v roce 2013, aby se stala poradce společnosti pro životní prostředí. Apple je velice hrdý na to, co dokázal v oblasti využívání obnovitelných zdrojů energie a společnost se snaží jít ještě dál. Naposledy pak Apple potěšila zpráva od společnosti Greenpeace, která uvedla Apple jako vzor pro ostatní společnosti.

Dnes nejčtenější

.