Zavřít reklamu

Súčasne s predstavením systému Android Wear sa spoločnosť LG začala intenzívnejšie sústrediť na výrobu inteligentných hodiniek a fitnes zariadení. Najnovšie spoločnosť oznámila dvojicu inteligentných fitnes doplnkov, ktoré sú kompatibilné s iOS zariadeniami a tak aspoň na pár mesiacov zastúpia bájne hodinky iWatch, ktoré by mal Apple údajne predstaviť na konci roku spolu s iPhone 6. Výhodou ale je, že nový doplnok od LG je kompatibilný už so zariadeniami s operačným systémom iOS 6.1 vďaka aplikácii LG Fitness.

Fitnes aplikácia od LG je už teraz dostupná v ponuke iTunes App Store, pričom je dostupná bezplatne pre iPhone a iPod touch s iOS 6.1 alebo novším. O aké doplnky sa ale vlastne jedná? Prvým doplnkom je fitnes náramok LG Lifeband Touch. Ako sa dá už z názvu povedať, jedná sa o náramok s dotykovým displejom. Konkrétne disponuje OLED displejom s uhlopriečkou 0.9″, ktorý sa zapne automaticky po tom, ako užívateľ otočí svoje zápästie. Náramok sleduje rôzne dáta týkajúce sa fyzickej aktivity užívateľa a meria ich s pomocou akcelerometru a výškomeru. Prístroj disponuje batériou s kapacitou 90 mAh, vďaka ktorej vydrží až 5 dní používania. Je dostupný v troch veľkostiach, aby si užívatelia mohli vybrať tú najvhodnejšiu.

LG Lifeband Touch

Okrem toho, že je náramok Lifeband Touch možné prepojiť s iPhone, užívatelia ho tiež môžu prepojiť s ďalším doplnkom, LG HeartRate Earphones, inteligentnými slúchadlami, ktoré merajú krvný tep užívateľa na základe signálov z ucha. LG obhajuje produkt tým, že v porovnaní s konkurenciou sú jeho merania oveľa presnejšie, keďže LG sa sústredilo na detailné skúmanie ľudského ucha. Slúchadlá môžu byť používané aj samostatne, pričom sú tiež kompatibilné s telefónom iPhone. Slúchadlá sa prepájajú s iPhonom s pomocou Bluetooth doplnku. Cena produktov síce nie je známa, no LG už teraz oznámilo dátum uvedenia do predaja. Oba produkty sa majú začať predávať už v nedeľu 18. mája/května v USA.

LG-Heart-Rate-Earphones-news

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.