Zavřít reklamu

Nestáva sa tak často, že by sme sa vďaka patentom a ochranným známkam dozvedeli, čo Apple pripravuje. No zdá sa, že Apple nám dal konečne jasnú indíciu toho, že v blízkej budúcnosti môžeme očakávať predstavenie hodiniek iWatch. Ako zistil server MacRumors, spoločnosť začala v mnohých krajinách sveta žiadať o rozšírenie ochrannej známky „Apple“ aj do kategórie 14. Konkrétne sa jedná o kategóriu „šperky“, do ktorej je možné zaradiť ochranné známky na výrobky, ktoré majú čo dočinenia s týmito luxusnými doplnkami.

Kategória 14 mimo iného zahŕňa aj hodiny a hodinky, ktoré sú väčšinou vyrábané z kovov a luxusných materiálov. Práve to môže byť jasnou indíciou toho, že Apple skutočne pripravuje iWatch a s vysokou pravdepodobnosťou sa bude jednať o produkt, ktorý bude vyrábaný z luxusných materiálov. To by mimo iného potvrdzovalo aj nedávne vyhlásenie analytika Ming-Chi Kua, ktorý tvrdí, že Apple plánuje v roku 2014 predstaviť inteligentné hodinky iWatch v niekoľkých verziách, pričom najdrahšie sa budú predávať za cenu niekoľkých tisícov dolárov.

Apple má teda skutočne v pláne vytvárať prémiový produkt, aký sa nevidí len tak často. No aj napriek tomu, že Apple žiada o rozšírenie ochrannej známky vo svete, ešte stále tak neučinil vo svojej domovskej krajine. Zápisy v databáze USPTO ani teraz neobsahujú zmienky o kategórii 14 pri ochrannej známke Apple. Získavanie ochranných známok je ďalším dôkazom, že si Apple chce chrániť pôdu na poli hodiniek, kde už mnohí konkurenti stihli predstaviť svoje riešenia. Mimo iného sa jedná o Samsung Gear 2, LG G Watch a Motorola Moto 360.

jewelry
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.