Zavřít reklamu

Svoji zprávu zveřejnil dnes nejznámější a nejspolehlivější analytik zabývající se společností Apple Ming Chi Kuo. Ten kromě jiných produktů očekává v letošním roce také příchod ultra tenkého 12″ MacBook Air, který by měl být naprosto bez větráčku. Kromě toho se v letošním roce dočkáme také levnější varianty stolního počítače iMac. MacBook Air s 12″ displejem by měl být tenčí než současné počítače MacBook Air a měl by přinést zcela novou úroveň uživatelského zážitku z používání notebooku. Mělo by se jednat o nejtenčí přenosný počítač na světě.

Kuo uvedl, že MacBook Air 12″ nebude disponovat žádný větráčkem a bude tak extrémně tichý, vzhledem k použití flash pamětí nebude možné počítač v provozu slyšet za žádných okolností. Nový trackpad by měl nabídnout ovládání bez tlačítek s tím, že uživatelské rozhraní bude vsázet kompletně na gesta a poklepání na touchpad, tak jak je to možné nastavit již v současné době. Další novinkou by pak měl být displej, který nabídne větší rozlišení a pochlubí se přívlastkem Retina.

„Očekávám, že 12″ MacBook Air se může pochlubit mobilitou 11″ modelu a produktivitou 13″ modelu. Displej s vysokým rozlišením nabídne vynikající vizuální zážitek, který známe z MacBook Pro Retina. Novinka bude pravděpodobně lehčí a tenčí než stávající MacBook Air a Apple bude vsázet na snadnou přenositelnost v době cloud computing éry. Apple nabídne také lepší strukturu počítače, který bude představovat nový milník pro všechny notebooky“, uvedl Ming Chi Kuo.

Kromě toho by měl Apple představit také levnější verzi počítače iMac, která pomůže Applu soutěži se společnostmi jako je HP a Lenovo především na rozvojových trzích v Asii. Levnější iMac by měl přijít ještě před koncem první poloviny letošního roku a Kuo očekává, že dokáže Applu zvýšit prodeje iMaců až o 23% oproti loňskému roku. Design nového modelu by měl být zachován ovšem s tím rozdílem, že bude disponovat slabším výpočetním výkone a zřejmě také menším displejem.

macbook-air-lady-2

Dnes nejčtenější

.