Zavřít reklamu

Čínska spoločnosť Huawei ukazuje, že chce byť naozaj úplnou špičkou na trhu. Neustále sa dostávajú na verejnosť nové a nové informácie o jej produktoch a plánoch. Rovnako tomu bolo tak aj teraz. Ako upozornil server GSMArena, Huawei plánuje predstaviť na tohtoročnom MWC hneď niekoľko noviniek. Medzi ne bude patriť aj tablet a smartfón. Je už len otázkou času, kedy sa táto kedysi neznáma spoločnosť dostane na špičku a vybuduje si pevné postavenie na trhu.

Medzi novinky by mal spadať tablet Huawei MediaPad X1. Pod kapotou tohto tabletu by sa mal objaviť štvorjadrový procesor Hisilicon 910 Kirin, ktorý obsahuje jadrá Cortex-A9 taktované na 1,6 GHz. Sekundovať by mu malo 2GB pamäte RAM. O grafiku by sa mala postarať grafika Mali 450. Huawei sľubuje vysokú výdrž batérie na jedno nabitie, no jej kapacita je zatiaľ neznáma. Celý tablet by mal bežať na operačnom systéme Android 4.2.2 Jelly Bean.

Ďalšou novinkou by mal byť nástupca smartfónu Ascend P6. Tento nový chytrý telefón s označením Ascend P7 by mal ponúkať 5-palcový displej s Full HD rozlíšením. Dočkať by sme sa mohli čipovej sady Hisilicon 910. Rovnako ako tablet, by mal aj tento smartfón ponúkať 2GB operačnej pamäte. Zadný fotoaparát by mal ponúkať rozlíšenie 13 MPx a predný enormné rozlíšenie až 8 MPx. Či bude zariadenie rovnako tenké alebo tenšie ako stávajúca vlajková loď Huawei zatiaľ však nie je známe. Batéria by mala ponúkať kapacitu 2 460mAh.

Dnes nejčtenější

.