Zavřít reklamu

Server San Francisco Chronicle přišel s tvrzením, které by se jedním slovem dalo popsat jako něco wow! Apple v roce 2011 najal Tomlinsona Holmana a i když to společnost nikdy oficiálně nekomentovala a ani nepotvrdila, z Holmanova profilu na sociální síti LinkedIn to je zřetelné. Samozřejmě se jako první důvod proč jej Apple najal nabízela snaha o vylepšení kvality reprodukce zvuku u iPhonů nebo MacBooků a dalších produktů společnosti Apple.

Pokud vám totiž jméno Holman nic neříká, jedná se o muže, který stojí za zvukovým standardem THX, jehož zkratku jistě každý zná z televizních obrazovek nebo plátna kin.Ovšem ani po téměř třech letech od příchodu Holmana do Applu se nic významného v oblasti zvuků u produktů společnosti Apple neodehrálo. SFCH nyní přichází s tvrzením, podle kterého se Holman zaměřuje na něco zcela jiného než je vylepšení zvuků u stávajících produktů. Apple totiž Holmana najal jako člověka zodpovědného za výzkum, nejedná se přitom o jen tak ledajaký výzkum. Holman zkoumá možnosti, jak měřit hluk, který způsobuje průtok krve v lidském těle.

Společnost se snaží vyvinout software a senzory, které mohou pomocí identifikace zvuku krve zjistit, zda vám nehrozí blížící se infarkt. Společnost totiž chce měřit hluk, který způsobuje průtok krve pomocí tepen. Pokud krev proudí přes ucpanou tepnu, způsobuje prodění jiný zvuk než v momentě, kdy tělem prochází bez jediného problému. Právě ucpané tepny pak způsobují infarkt nebo mozkovou mrtvici, případně další onemocnění v závislosti na tom, ve které části těla se tepna ucpe. Apple by tak byl schopen například pomocí iWatch zjistit, že vám hrozí infarkt, protože průtoku krve přes tepny něco brání a hodinky vás automaticky upozorní na nutnost návštěvy lékaře. Společnost navíc v posledních měsících intenzivně jedná s WHO a Americkou zdravotnickou federací.

thx-logo

Dnes nejčtenější

.