Zavřít reklamu

Zlaté časy iPodu sú definitívne u konca. V pondelok večer sme sa od Applu dozvedeli, že predaje týchto prehrávačov za jediný rok klesli až o 52%, vďaka čomu Apple predal za vianočný štvrťrok len 6,05 milióna kusov, zatiaľ čo v minulom roku dokázal predať 12,68 miliónov kusov. Prekvapivo nízke čísla sa nedali nevšimnúť a analytici sa preto od Tima Cooka dozvedeli, ako je na tom iPod v súčasnosti. Cook potvrdil, že záujem o prehrávače iPod skutočne klesá a spoločnosť si je tohto trendu vedomá už dlhšiu dobu.

Dá sa však povedať, že sa jedná o prirodzený vývoj udalostí. Predaje prehrávačov iPod začali klesať po predstavení iPhone, ktorý už umožnil sťahovať hudbu bezdrôtovo priamo do iPhone, bez nutnosti synchronizácie s iTunes. Trend sa urýchlil ešte viac po tom, ako Apple predstavil iPad, teda lacnejší produkt so systémom iOS. V roku 2012 navyše Apple predstavil iPad mini za atraktívnu cenu 329€, ktorá mala v tom čase veľmi blízko k cene iPodu touch.

Tim Cook sa nevyjadril, čo plánuje spoločnosť Apple spraviť s iPodmi, no špekuluje sa, že Apple kompletne vypustí niektoré modely zo svojej ponuky. Mimo iného sa špekuluje aj o tom, že Apple zlúči iPod nano a iPod shuffle, respektíve zo svojej ponuky vystrieda iPod classic. Iné špekulácie pre zmenu vravia, že Apple vo svojej ponuke ponechá iba iPod shuffle a iPod touch, pričom iPod touch bude najlacnejším dostupným iOS zariadením s aktuálnym hardvérom. Tak či onak, v prípade iPod classic ostávajú ľudia pomerne pesimistickí, keďže Apple naposledy aktualizoval tento iPod v roku 2009.

IPod_family

Dnes nejčtenější

.