Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple skutočne pracuje na vývoji vlastných zafírových sklíčok, ktoré pravdepodobne použije u svojich hodiniek iWatch. Apple totiž na svojej stránke s pracovnými ponukami zverejnil tri nové pracovné ponuky z oblasti Arizony, kde sa nachádza nová továreň vytvorená pre výrobu zafírových sklíčok. Továreň v Arizone má na starosti Apple, avšak produkty v nej bude vyrábať spoločnosť GT Advanced Technologies, teda aj väčšina personálu bude zamestnaná touto spoločnosťou.

Aj keď Apple bude využívať zafírové sklíčko najmä u hodiniek iWatch, už dnes sa s ním stretávame u niektorých produktov. Apple ho už dnes používa ako sklíčko pre zadný fotoaparát na telefónoch iPhone a prehrávačoch iPod touch, a zároveň ho využíva aj ako povrchový materiál pre Home Button s Touch ID ako ochranu proti škrabancom. Práve odolnosť zafírového sklíčka by mala byť dôvodom, prečo sa Apple rozhodne použiť ho u hodiniek iWatch, teda u doplnku k oblečeniu. Zároveň sa špekuluje aj o tom, že sa zafírové sklíčko použije aj u telefónov iPhone, podľa niektorých špekulácií by sme sa ho mohli dočkať už v tohtoročnej generácii.

Pozoruhodnou informáciou pri nových pracovných ponukách je to, že v nich Apple dáva dôraz na slová iPhone a iPod, čo môže znamenať, že Apple chce zafírové sklíčka použiť už pri budúcich telefónoch a prehrávačoch s logom nahryznutého jablka. Že sa tu ale nikde nezmieňuje pojem iWatch či niečo, čo by naznačovalo príchod inteligentných hodiniek, je celkom logické. Apple takmer vždy utajuje pripravované produkty a len málokedy spraví výnimku, že ich odhalí skôr, ako poskytne bližšie informácie. Takým príkladom môže byť aj nový Mac Pro, na ktorý Apple upozornil už na WWDC, no ďalšie informácie k nemu poskytol až o niekoľko mesiacov neskôr pri predstavení iPadu Air.

iphone5s-gallery1-2013

Dnes nejčtenější

.