Zavřít reklamu

Společnost Amazon je světová jednička v internetovém obchodování a není se tak co divit, že se snaží zdokonalit také donášku zboží pro své zákazníky. Podle nové vize společnosti Amazon, kterou představil zakladatel a v současné době také CEO internetového obchodu Jeff Bezos v nedělním pořadu 60 minutes na CBS, doručí bezpilotní dron balíček do 30 minut od objednání až před váš práh. Jediné omezení pro zákazníka pak bude maximální váha 2,3 kilogramu, které bude dron schopný unést a doručit.

Překážkou pro Amazon je pak prozatím nařízení FAA, tedy Federálního leteckého úřadu, který musí v současné době schvalovat lety dronů speciálním povolením. To tedy brání tomu, aby mohl Amazon doručovat své zboží do 30 minut od objednávky, protože zákazník musí nejprve počkat, až FAA vydá povolení k letu. To by se však mělo změnit v roce 2015, kdy FAA počítá se zavedením nových leteckých předpisů. Amazon uvedl: „Z technologického hlediska jsme připraveni službu zprovoznit okamžitě, jak budou zavedena nutná opatření. FAA aktivně pracuje na nových pravidlech pro bezpilotní stroje typu dron.

Sám CEO Amazon Bezos pak uvedl v rozhovoru pro CBS, že zavedení služby do praxe potrvá čtyři až pět let, ovšem nebrání mu technologické problémy, ale legislativní nařízení. Hlavní obavou FAA je přitom bezpečnost a je potřeba vyřešit fakt, jak se dron dokáže bez pilota vyhnout jiným letícím objektům jako jsou malé letadla nebo vrtulníky, které se v těchto výškách pohybují. Pokud si tak za pět let objednáte z Amazonu iPad, MacBook Air nebo například iPhone, doručí vám jej přímo před práh vašeho domu bezpilotní dron a to do 30 minut od objednání. Odpověď na vše co by vás mohlo ve spojitosti se službou Prime Air zajímat pak naleznete přímo zde.

Dnes nejčtenější

.