Zavřít reklamu

Apple sa má čoho obávať. Kým doteraz to bol práve on, kto dominoval na trhu mobilnej internetovej premávky, dnes tomu tak už nie je a prvýkrát vo svojej histórii sú jeho telefóny iPhone na druhom mieste. Nová štatistika ukazuje, že iba málo stačilo k tomu, aby Samsung dokázal predbehnúť svojho rivala a najväčšieho objednávateľa komponentov. Podľa štatistiky tak strávia na internete viac času používatelia zariadení od Samsungu, ako používatelia zariadení od Applu.

Ako ukazuje štatistika, podiel telefónov iPhone na mobilnom internete predstavuje 25,09%, no smartfóny od juhokórejskej spoločnosti tvoria 25,47%. Aj napriek tomuto rozdielu sa však obe spoločnosti nachádzajú v popredí, keďže tretím výrobcom je spoločnosť Nokia so značným odstupom – 21,96%. Pretože je rozdiel medzi množstvom zariadení Samsung Galaxy a Apple iPhone malý, je otázne, ako dlho si bude Samsung svoje prvenstvo vychutnávať. Už v budúcich mesiacoch by totiž mala spoločnosť Apple predstaviť nový model telefónu iPhone, a spolu s ním pravdepodobne aj lacnejší variant s plastovým telom. Pretože tento variant bude určený predovšetkým pre mladšie ročníky a ázijský trh, nie je vylúčené, že Apple veľmi rýchlo prekoná Samsung a získa svoje prvenstvo naspäť.

Treba brať v úvahu to, že Samsung v súčasnosti ponúka veľké množstvo telefónov Galaxy v rôznych cenových kategóriách. Na druhú stanu nemôžeme povedať, že sa všetky jeho zariadenia predávajú hromadne. Podľa najnovších správ spoločnosť pociťuje slabé predaje tohtoročnej vlajkovej lode Galaxy S4, pričom ju predbiehajú ostatné zariadenia.

*Zdroj: statcounter.com

Dnes nejčtenější

.