Zavřít reklamu

Apple začína svoj set-top box Apple TV pomaly premieňať v silného a sebestačného konkurenta a ako sa zdá, začína priamo u tých najvplyvnejších. Magazín Bloomberg priniesol správu, v ktorej tvrdí, že Apple má už v blízkej dobe podpísať zmluvu so spoločnosťou Time Warner Cable, vďaka ktorej by Apple mohol veľmi rýchlo priniesť nielen kompletnú ponuku filmov a seriálov, ale v neposlednom rade by tiež priniesol možnosť živého sledovania TV priamo vo svojom set-top boxe.

Ostáva len otázkou času, či sa Applu podarí vykonať takúto akciu aj na našom území. Pokiaľ by sa tak stalo, používatelia Apple TV by už nemuseli tak často prepínať medzi programami svojej TV a ponukou čiernej krabičky od Applu. Práve o to sa pokúša Apple v USA a rozhodne by sme sa preto nečudovali, keby pri tejto príležitosti uviedol na trh novú, štvrtú generáciu svojho set-top boxu. Živá TV by bola skutočnou revolúciou na poli inteligentných set-top boxov. Podľa zdrojov, ktoré komunikovali s magazínom Bloomberg, by mala byť ponuka Time Warner Cable dostupná pre všetkých predplatiteľov káblovej televízie. Týmto by získali možnosť sledovať živé vysielanie priamo cez Apple TV bez toho, aby sa museli prepínať medzi zariadeniami. Že sa blíži revolúcia v tom, ako vnímame Apple TV, nám prezentuje aj nová aktualizácia pre oficiálnu Time Warner aplikáciu pre iOS. Táto aplikácia len nedávno získala aktualizáciu, vďaka ktorej môžu používatelia s Apple ID sledovať živú TV aj mimo svojho domova.

step1-tech-appletv-dimensions_GEO_CZ

Spoločnosť Apple tiež hodlá zamestnať bývalého SVP marketingu a distribúcie spoločnosti Hulu LLC, Peteho Distada. Distad by mal pomáhať Applu v rokovaní s mediálnymi a káblovými televíznymi spoločnosťami a mal by zodpovedať Philovi Schillerovi, Senior viceprezidentovi marketingu Apple. Rokovanie s Time Warner Cable je zároveň prvým rokovaním Applu s káblovou spoločnosťou, vďaka čomu je možné, že údajne pripravovaná televízia od Apple bude v skutočnosti iba doplnkom v podobe existujúceho zariadenia. Náznaky tejto premeny vidíme už dnes. Apple nedávno do ponuky svojej TV pridal stanice HBO GO, Watch ESPN a Sky News. Tieto stanice sú však predplatné a so svojimi užívateľmi komunikujú vo forme On-Demand vysielania. Apple TV je dnes predávaná za 99 dolárov a jej hlavnou konkurenciou sú set-top boxy Roku a konzola Microsoft Xbox 360.

„Apple nemusí vytvoriť skvelý TV produkt aby prerobil mediálny priemysel. Stačí mu metodicky vylepšovať Apple TV,“ tvrdí analytik spoločnosti Enders Analysis, Benedict Evans. Podľa zmlúv to zatiaľ vyzerá, že možnosť sledovania živej TV by mala úzko spolupracovať s doterajšou obchodnou politikou Apple TV. Vďaka tomuto by mohli používatelia nielen sledovať televízne programy a filmy naživo, ale tiež by v určitých prípadoch mohli zakúpiť či požičať si práve prezeraný program z obchodu iTunes Store. Jednalo by sa tak o podobnú výhodu, s akou sa stretneme u služby iTunes Radio. Tim Cook prehlásil v máji / květnu, že Apple predal od roku 2007 viac ako 13 miliónov Apple TV, a práve o oblasť televízie má Apple v súčasnosti intenzívny záujem: „Keď sa pozriete na skúsenosť s TV, nie je to tá skúsenosť, o ktorej si myslím, že by ju veľa ľudí milovalo. Nie je to tá skúsenosť, ktorá odpovedá tomuto desaťročiu. Stále je to tá istá skúsenosť ako pred 10 či 20 rokmi.“

Apple-TV-2013
*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.