Zavřít reklamu

Jednou z nejspekulovanějších novinek letošního roku v podání společnosti Apple je takzvané iRadio. Jedná se o streamovací službu, která by umožnila zákazníkům za měsíční poplatek přehrávat hudbu přímo ze serverů společnosti Apple, bez toho aniž by museli platit za jednotlivé skladby nebo alba. Apple by tak měl navázat na úspěch služeb jako je Pandora nebo Spotify. Za měsíční poplatek získá zákazník přístup k veškerému obsahu serverů společnosti a bude mít možnost přehrávat neomezené množství jakékoli hudby. Nestává se však majitelem daných skladem ale naopak po uplynutí předplatného ztrácí k hudbě přístup.

Výhodou streamovacích služeb oproti klasickému rádiu je možnost vybrat si vlastní skladby, které se mají přehrávat. Zatím co takzvané iRadio, tedy streamovací služba od společnosti Apple nebyla prozatím představena a je jen velmi nepravděpodobné, že se jí dočkáme před WWDC, které začíná zhruba za měsíc, Google se podle informací The Verge chystá vlastní streamovací službu představit již dnes na konferenci Google I/O, kterou můžete živě sledovat dnes od 18:00 přímo zde. Podle The Verge má Google již nyní podpesané smlouvy s Universal Music Group, Sony Music Entertainment a Warner Music Group.

Důležité nebude ani tak datum představení obou služeb, tedy té od Google a od Applu, tím že nevzniká žádné vlastnické právo na přihrané skladby mohou uživatelé libovolně migrovat z jedné služby na druhou. Stěžejní bude zejména cena předplatného a funkce, které budou doprovázet dané streamovací rádio. U Google se předpokládá, že kromě klasické placené verze nabídne také zdarma dostupnou verzi s reklamou. Vše můžete sledovat již dnes od 18:00 přímo zde.

Galaxy_S4

Dnes nejčtenější

.