Zavřít reklamu

Zdá sa, že popri budúcej generácii iPadu mini bude iPhone 5S v poradí druhým tohtoročným iOS zariadením, ktoré nebude využívať displeje od Samsungu. Japonský spravodajský portál Nikkan Kogyo Shimbun v priebehu noci prišiel so zaujímavou správou, podľa ktorej by už v júni / červnu mali tamojšie spoločnosti začať vyrábať displeje pre budúcu, siedmu generáciu telefónu iPhone. Zaujímavé je, že veľmi veľké množstvo objednávok bude mať na starosti spoločnosť Sharp, ale aj ďalší dvaja výrobcovia z ďalekého východu.

Nové displeje pre novú generáciu by tak mali mať na starosti tí istí výrobcovia, ktorí sa podieľali už na výrobe terajšieho modelu iPhone, iPhone 5. Masovú produkciu by pritom mal už o dva mesiace spustiť Sharp v továrni Kameyama Plant No. 1, napomáhať mu však bude aj spoločnosť Japan Display a juhokórejská spoločnosť LG Display. Aj keď sa môže zdať, že Sharp bude pre Apple vyvíjať OLED displeje, skutočnosť je taká, že iPhone aj naďalej bude nosiť klasický LCD displej, ako tomu bolo doteraz. Denník okrem iného tvrdí, že telefón by mal byť skutočne dostupný vo viac ako dvoch farebných variantoch, avšak nie je isté, v akých. Pokiaľ sa toto tvrdenie potvrdí, potvrdí sa zároveň predpoveď Kena Segalla, ktorý včera vyhlásil, že iPhone čaká v budúcich rokoch „iPodizácia“.

Pokiaľ by teda Apple stihol do WWDC vytvoriť prvé funkčné modely iPhone 5S, je možné, že sa jeho ohlásenia dočkáme už na júnovej / červnovej WWDC, pričom telefón by sa začal predávať o niekoľko týždňov neskôr, už v priebehu leta, najneskôr na jeseň / podzim.

iPhone-5S-colors-teaser-001

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.