Zavřít reklamu

Server The Verge přinesl velmi zajímavý rozhovor s Peterem Belangerem. Že vám toto jméno nic neříká? Nebojte se, jeho práci všichni moc dobře znáte. Jedná se o fotografa, který fotografuje produkty do reklamních kampaní společnosti Apple, tiskových zpráv nebo přímo na Apple.com, kde se často spekuluje o tom, že se nejedná o fotografie ale rendery. Peter Belanger je jeden z nejlepších produktových fotografů na naší planetě a právě proto již řadu let spolupracuje se společností Apple, která i díky němu, může na svých webových stránkách prezentovat produkty tak, jak je následně skutečně uvidíme ve své ruce. Pokud umíte anglicky, doporučuji přečíst si celý rozhovor. Peter v něm mimo jiné vysvětluje:

Tým společnosti Apple má vždy velmi kvalitní náčrtky a poznámky ohledně toho, co přesně potřebují. Přesně vědí z jakého úhlu chtějí produkt světu ukázat a co je jeho nejsilnější stránkou. Pracuji s jejich uměleckými řediteli, se kterými dělám z náčrtků skutečné fotografie. Začínáme tím, že si vyjasníme pozici produktu a jeho osvětlení. Vzhledem k tomu, z jak pečlivě vybraných materiálů jsou produkty Applu tvořeny, je nesmírně důležité, aby na fotografii bylo jasně rozeznat, jaké materiály jsou pro daný produkt použity. Fotografie musí doslova popsat použité materiály. Následně se s klientem dohodneme na tom, co přesně chce zdůraznit, často se stává, že chce Apple ukázat jak je produkt tenký nebo naopak vysoký a fotografie musí tuto vlastnost zvýraznit. Nemusím vše dělat v jedné vrstvě. Nafotím několik fotografií s jiným osvětlením nebo zaostřením, ze kterých následně vytvořím výslednou fotografii, která splňuje představy Applu.

peterapplephotographer

Pokud patříte mezi lidi, jimž pomalu začíná manželka nadávat za to, kolik věcí nezbytně potřebujete pro své fotografování, zkuste ji ukázat následující fotografie.

media_httppeterbelang_gbaaf-scaled1000
belanger5

 

*Zdroj: theverge.com

Dnes nejčtenější

.