Zavřít reklamu

Ani dnešný deň sa nezaobišiel bez správ ohľadom novej generácie telefónu iPhone, ktorá by podľa doterajších správ mala byť označená ako iPhone 5S. Analytik spoločnosti Topeka Capitals Brian White dnes opäť predviedol informácie týkajúce sa budúcej generácie telefónu iPhone, ktoré sa však nezhodujú s jeho predošlým tvrdením, podľa ktorého mal byť ďalší jablčný telefón dostupný v troch veľkostných variantoch. V prípade nového tvrdenia, podľa ktorého si iPhone 5S zachová rovnaké rozmery ako iPhone 5, sa odvoláva na zdroje v Číne.

Podľa nového tvrdenia sú uniknuté ovládacie prvky hlasitosti skutočné a ako tvrdí, tlačítka tentoraz budú naozaj pozmenené. Ďalšou zmenou, ktorú už dávnejšie ohlasoval analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities, je prítomnosť snímaču odtlačkov prstov, ktorý sa v novom telefóne skutočne bude nachádzať, vďaka čomu prinesie telefón rovnaký pokrok, aký predviedol iPhone 4S s hlasovou asistentkou Siri, dnes dostupnou v každom iOS zariadení vydanom v roku 2012. Aj keď nie je isté, či telefón naozaj bude dostupný v troch rôznych farebných verziách, White zrejme len potvrdil naše očakávania a iPhone 5S opäť prinesie kvalitnejší fotoaparát s vyšším rozlíšením, tentoraz zrejme 12-megapixelovým. Rovnako sa rozpovedal aj o údajne pripravovanom lacnejšom iPhone, ktorý bude dostupný najmä v rozvojových trhoch, najmä v Číne:

„Čo je zvláštne, lacnejší iPhone sa ešte stále volá iPhone mini; všeobecná mienka (niekoľko tvrdení však spomína menší displej) však je taká, že toto nové zariadenie bude mať rovnakú veľkosť obrazovky (t.j. 4-palcovú) ako iPhone 5. iPhone mini však bude mať zaoblený zadný kryt zo zafarbeného plastu a bude hrubší ako iPhone 5. Rovnako sme sa dozvedeli, že cena bude o niečo vyššia ako sme pôvodne odhadovali, až do 400 dolárov,“ uvádza vo svojej správe analytik. Podľa analytika nakoniec môžeme očakávať vydanie nových telefónov v lete, pričom dovtedy môžeme očakávať postupne narastajúci počet uniknutých komponentov.

low-cost-iphone-concept-g3-01
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.