Zavřít reklamu

Apple si je vedomý toho, že má pred sebou silnú konkurenciu z Južnej Kórey menom Samsung Galaxy S IV a preto na svojej oficiálnej stránke spustil novú sekciu menom Why iPhone. Narozdiel od ostatných sekcií táto nebola spustená potichu a Apple na ňu upozorňuje už na hlavnej stránke, kde svoj najnovší telefón prezentuje so slovami Milovať ho je ľahké. Preto ho mnohí ľudia milujú. Spoločnosť v tejto novej sekcií prezentuje všetky kladné vlastnosti iPhone, pričom ani raz v článku nespomenie, proti komu je vlastne táto textová reklama namierená.

Apple hneď na úvod celého článku pripomína, že J.D. Power and Associates udelila jeho telefónu až osemkrát po sebe hodnotenie Najväčšej spokojnosti zo strany zákazníkov. iPhone podľa tvrdenia získal najvyššie je hodnotenie v kategóriách výkon, fyzický dizajn, funkcie a jednoduchosť ovládania. Ďalším dôvodom je dizajn spracovaný do najmenších detailov, vrátane použitých materiálov, upozorňuje na revolučný Retina displej, ktorý bol prvýkrát predstavený v roku 2010 a odvtedy sa nachádza v množstve kľúčových produktov Applu.

billboard_iphone_title

Samostatnou kapitolou je pomer výkon a výdrž. Apple vychvaľuje dlhú výdrž, akú telefónu poskytuje pomerne tenká batéria ukrytá v tomto 7,6-milimetrovom zariadení. Presnejšie sa jedná o 8-hodinovú výdrž pri telefonovaní a prehliadaní internetu s LTE pripojením a 10 hodín pri prehrávaní videa. Všetko je samozrejme testované Applom v podmienkach, kedy spoločnosť testuje prístroj s aktívnym WiFi pripojením a 70% jasom, o čom konieckoncov informuje Apple i na svojej oficiálnej stránke. Dvojjadrový procesor Apple A6 poskytuje užívateľom veľký výkon, ale zároveň je produkovaný s použitím úspornejšej 32-nm technológie. Ďalej upozorňuje na podporu superrýchleho WiFi a LTE pripojenia, pričom pracovníci sa postarali o to, aby bol tento čip zároveň úsporný, čo si môžu užívatelia všimnúť najmä pri porovnaní parametrov troch posledných generácií, kde sa užívatelia môžu dočítať, že iPhone 4S poskytuje v určitých oblastiach slabšiu výdrž batérie oproti iPhone 4 a iPhone 5.

billboard_iphone_hero

Ďalším dôvodom, prečo by mali dať zákazníci prednosť iPhone 5, je fotoaparát. Telefóny s fotoaparátom iSight sú totiž v súčasnosti najpoužívanejšími fotoaparátmi na sieti Flickr, kde sa iPhone 5 radí na treťom mieste. Zvyšnými zariadeniami, ktoré ho v popularite porážajú, sú iPhone 4S a iPhone 4. Veľkou výhodou v porovnaní s konkurenciou je operačný systém iOS, ktorý je aj naďalej najpokročilejším mobilným operačným systémom na svete. Tento systém poskytuje užívateľom jednoduché prostredie s pokročilým ekosystémom, v ktorom iCloud prepája váš iPhone s ostatnými kompatibilnými zariadeniami, akými sú iPad, iPod touch a Mac. K tomu si treba pripočítať funkcie ako Siri a obchod App Store, v ktorom je možné do dnešného dňa nájsť viac ako 800 000 aplikácií, ktoré sú testované a schvaľované Applom tak, aby sa do obchodu nedostali žiadne škodlivé aplikácie či vírusy – aj napriek tomu sme však mohli byť svedkami toho, ako sa v ojedinelých prípadoch objaví na Store pofidérna aplikácia, ktorá sa však do pár hodín či dní vytratí.

Záverom celého článku Apple upozorňuje na unikátnosť jeho technickej podpory, ktorá pozostáva z živých ľudských pracovníkov – či sa rozhodnete navštíviť Genius Bar, kontaktujete Apple e-mailom alebo zatelefonujete na to známe číslo, ktoré je možné nájsť všade na webe a aj v balení niektorých produktov.

Dnes nejčtenější

.