Zavřít reklamu

Co se týká mobilních telefonů, je rivalita u všech velkých hráčů na trhu zhruba stejná. Nokia však své soudní spory s Apple zažehnala a nyní se dokonce přiklonila na jeho stranu, aby společnost podpořila v boji proti Samsungu. Tentokrát se jedná o soudní spor, ve kterém Apple požaduje zákaz prodeje 26 mobilních telefonů a tabletů od Samsungu, které podle Applu využívají patenty společnosti nelegálně. To však soudkyně Kohová již v loňském roce zamítla. Apple se však odvolal a nyní se na jeho stranu přidala také Nokia.

Nokia vzkazuje: „Nedůslednost zákazu prodeje smartphonů Samsungu, může způsobit dalekosáhlé následky v oblasti patentové ochrany v USA.“ Spolu s tímto vyhlášením se připojuje k žalobě společnosti Apple a požaduje stejně jako Apple zastavení prodeje 26 komunikátorů a tabletů od společnosti Samsung na území USA.

Nokia se samozřejmě nestala nelepším kamarádem Applu a není v tom nic jiné než její osobní zájmy. Přece jen se společnosti, které klesá zisk, je nucena prodávat některé své brandy jako je například Vertu a všeobecně se na žebříčku posouvá níž a níž, hodí zákaz prodeje konkurenčních produktů. Přece jen si každý kdo by chtěl Samsung a ten nebude dostupný nepůjde koupit iPhone, ale možná narazí také na Lumii a Nokia prodá o nějaký ten telefon víc. Kdyby byla situace naopak, psali bychom dnes, že se Samsung spojil s Nokií v boji proti Apple. Recenzi na Nokii Lumia 800 si můžete přečíst přímo zde. Recenzi na Samsung Galaxy S III si můžete přečíst přímo zde.

Ještě doplním, že celou situaci lze interpretovat také poměrně pozitivně, Nokia je ochotná udělat skutečně cokoliv proto, aby se zachránila, což je rozhodně sympatické. Nokia zrkátka nečeká s rukama v kapsách na to, až jí odpojí elektřinu protože nezaplatili. Společnost se snaží bojovat za každou cenu, což je jistě pro mnoho fanoušků sympatické.

Lumia-vs.-high-hell

*Zdroj: phandroid.com, gsmarena.com

Dnes nejčtenější

.