Zavřít reklamu

To, že systém OS X Mountain Lion podporuje dve možnosti výberu minimalizovania okien, ktoré môžeme v systémových nastaveniach docku nájsť pod názvami „Džin“ a „Zmenšenie“, už určite všetci vieme. Možno ste ale nevedeli, že cez terminál sa dá vyvolať aj tretia „skrytá“ možnosť vzhľadu , akou sa budú vaše okná minimalizovať. Pokiaľ vlastníte iOS zariadenie, určite ste si už všimli pri práci v natívnej Mail aplikácii, akým spôsobom sa vaše správy mažú alebo archivujú. Presne tento spôsob, ktorý sa podobá na „vysatie“ stránky sa dá uplatniť ako tretia podoba minimalizácie okien v OS X. Všetko čo pre to musíte urobiť je otvoriť Terminál a prekopírovať doň tieto dva texty, pričom oba potvrdíte Enterom.

defaults write com.apple.dock mineffect -string suck

killall Dock

Ak ste sa nepomýlili, tak by mal byť výsledny efekt asi takýto

osx

Pokiaľ sa vám nový vzhľad minimalizácie okien nebude páčiť, jednoducho zájdite do nastavení docku a vyberte si jeden z dvoch prednastavených.

Priečinkové zobrazenie súborov v Docku
Pridávam ešte jeden pekný trik, ako sprehľadniť vaše priečinky súborov v Docku. Pokiaľ chcete aby náhľad vašich priečinkov vypadal ako na obrázku nižšie, znova otvorte terminál a zadajte tam nasledujúce dva príkazy a opäť ich potvrďte jeden po druhom klávesou Enter. Nezabudnite, že typ zobrazenia priečinku musíte mať nastavený na „Zobraziť obsah ako – Zoznam“ Zmeniť to môžete pravým kliknutím na priečinok v Docku.

defaults write com.apple.dock use-new-list-stack -bool YES

killall Dock

osx_dock

Ak budete chcieť váš starý náhľad naspäť, jednoducho si ho môžete znova nastaviť príkazom:

defaults write com.apple.dock use-new-list-stack -bool NO

killall Dock

Dnes nejčtenější

.