Zavřít reklamu

Čo nepriniesol Apple, to prináša Samsung. Juhokórejská spoločnosť na tohtoročnom veľtrhu Mobile World Congress v Barcelone odhalila nový set-top box HomeSync Media Hub, ktorý slúži nielen ako prehrávač multimediálneho obsahu z internetu a lokálnej siete, ale narozdiel od posledných dvoch generácií Apple TV prináša i vlastné vstavané úložisko, ktoré je na dnešné pomery naozaj veľké. Tomu odpovedá samozrejme i hardvér a funkcie, ktoré obsahuje a vďaka ktorým je konkurenciou skôr pre Apple TV ako zariadenie od konkurenčného Google.

Nový set-top box bude podľa oficiálnych informácií kombinovať prvky počítaču a media centra, pričom používateľom umožní nielen prehrávať multimediálny obsah z úložiska či internetu, ale zároveň vďaka použitiu systému Android naň bude možné inštalovať dodatočné aplikácie. Vo vnútri tohto zariadenia je možné nájsť dvojjadrový procesor Cortex A15, 1GB operačnej pamäte a pevný disk s kapacitou až 1TB. Toto úložisko je samozrejme možné používať na ukladanie obsahu z ostatných zariadení, ako aj na dočasné ukladanie streamovaného obsahu, ktorý je možné prenášať z tabletov a smartfónov so systémom Android Jelly Bean.

samsung-media-hub

Zariadenie obsahuje porty HDMI pre pripojenie k televízii a dvojicu USB 3.0 portov, ktoré je možné použiť na pripojenie ďalších externých diskov či médií, z ktorých budete na obrazovke televízie obsah sledovať. Nechýba ani port Micro-USB, ktorý slúži na prenášanie či kopírovanie dát z pevného počítaču na interný 1TB disk a samozrejmosťou je aj WiFi a Bluetooth anténa. V súčasnosti nie je známe, aké televízne služby bude možné na set-top boxe využívať, no už teraz považujeme HomeSync Media Hub za konkurenciu pre Apple TV a jasnú ukážku toho, čo nám na Apple TV v priebehu posledných rokov skutočne chýbalo – máme na mysli pevné úložisko a integrovaný App Store.

Prehrávač podporuje veľké množstvo videoformátov vrátane H.264, WMV, DivX a ďalších. Medzi podporovanými zvukovými formátmi je možné nájsť MP3, AAC, WMA, FLAC, WAV a ďalšie. Zariadenie sa začne predávať už v priebehu apríla, cena však nie je známa.

Dnes nejčtenější

.