Zavřít reklamu

Špekulácie o hudobnej streamovacej službe sa nehromadia len u Applu, ale najnovšie aj u konkurenčnej spoločnosti Google, ktorá len pred pár dňami bližšie predstavila svoje inteligentné okuliere, projekt Google Glass. Rovnako ako v prípade Apple, tak aj v tomto prípade by sa služba zamerať na mobilné telefóny a teda by bola pravdepodobne súčasťou Google Play, pričom k samotnej službe by sa dalo dostať prostredníctvom obchodu Google Music. Podľa nepotvrdených správ má byť služba dostupná len pre systém Android, no vzhľadom k tomu, že je Google so svojimi online službami otvorenejší, nie je vylúčená ani aplikácia pre iOS.

Spoločnosť už údajne v týchto dňoch rokuje s niekoľkými kľúčovými vydavateľstvami, vďaka ktorým by mohla už v priebehu tohto roku priniesť vlastnú službu, ktorá by bola schopná konkurovať existujúcim riešeniam, akými sú napríklad Spotify či Pandora One. Pokiaľ sa však splnia predpovede o on-demand hudobnej službe pripravovanej Applom, je zrejmé, že by mal Google v tomto priestore ďalšieho, veľmi silného konkurenta. „Webová stránka YouTube sa snaží získať licencie od hudobných vydavateľstiev, aby mohla spustiť predplatnú službu pre hudobné videoklipy a zrejme aj hudobné audio skladby, tvrdia ľudia oboznámení so záležitosťou,“ píše vo svojom článku The Wall Street Journal.

Narozdiel od match služby priamo konkurujúcej iTunes Match, ktorú Google spustil v decembri minulého roku, má byť nová on-demand služba patriť medzi predplatné, akými sú napríklad aj služby vymenované vyššie v článku.

*Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.