Zavřít reklamu

O tom, že sa Microsoft údajne hodlá vydať cestou Applu a začne vydávať nové verzie svojich operačných systémov každý rok, sme vás informovali už koncom januára. Windows Blue, ako spoločnosť tento projekt nazýva, by mal začať už tento rok a malo by sa jednať o pravidelný upgrade operačných systémov Windows, Windows Server, Windows Phone a internetových služieb, akými sú napríklad SkyDrive či HotMail. Na oficiálnej stránke Microsoftu sa koncom minulého týždňa objavili pracovné ponuky, ktoré priamo potvrdzujú vývoj tzv. Windows Blue.

Môžeme však povedať, že vývoj tejto vlny aktualizácii potvrdila spoločnosť nechtiac, pretože už o niekoľko hodín boli všetky zmienky o „Windows Blue“ nahradené pojmom „Windows“. Spoločnosť však hľadá dvojicu zamestnancov. Prvým z nich je pozícia softvérového vývojového inžiniera v testovaní, ktorého hlavnou pracovnou náplňou by bolo testovanie „základu nového Windows UI, ktoré odzrkadľuje väčšinu toho, čo zákazníci používajú a vidia v operačnom systéme, vrátane: domovskej obrazovky; životného cyklu aplikácií; spustených okien; a personalizácie.“

windows-start

Druhá pracovná pozícia, Vrchný riaditeľ vývoja, by podľa pracovného zadania mal „možnosť spravovať svoj vlastný tým špičkových vývojárov, možnosť osobne sa podieľať na navrhovaní a programovaní služieb, a úzko spolupracovať s PM a Test týmami, ktoré by pomáhali pri realizovaní vízie vytvorenia vysokokvalitnej Excel aplikácie pre Windows Phone Blue.“ Spoločnosť týmto potvrdila názov novej verzie svojho mobilného operačného systému, ako aj vývoj novej aplikácie Excel pre mobilnú platformu.

Windows Blue by podľa doterajších informácii mal na stolné PC priniesť ďalšie možnosti zväčšenia dlaždíc na domovskej obrazovke Windows 8, zbaví sa zvyšných elementov prostredia Windows Aero (používaného vo Windows Vista a Windows 7, pozn. red.) a zaistí kompatibilitu s aplikáciami pre Windows Phone.

*Zdroj: Slashgear.com

Dnes nejčtenější

.