Zavřít reklamu

Z iOS se stává čím dál tím oblíbenější herní platforma, čehož si je samozřejmě vědoma také společnost SteelSeries, kterou jistě nemusím hráčům představovat. Pro ostatní se však jedná o společnost která se specializuje na výrobu příslušenství pro herní fanoušky, jenž je známá především díky výrobě skutečně kvalitních podložek pod myš, které oceňují hráči po celém světě. SteelSeries nám tentokrát přináší produkt s názvem Free Touchscreen Gaming Controls, díky kterému můžete hrát své oblíbené hry na multi-touch displejích bez toho, aniž byste se displeje museli dotknout.

Čtyři herní prvky, tedy jeden kloboučkový ovladač a trojice tlačítek jsou uloženy v elegantním průhledném pouzdře, díky kterému jsou vždy připraveny do akce. Právě snadná instalace přímo na displej vašeho tabletu je největší výhodou Free Touchscreen. Tlačítka i kloboučkový ovladač totiž stačí jednoduše položit na displej tabletu a mírně přitlačit. Vše drží zcela precizně na místě a nemusíte se bát že se budou tlačítka po displeji tabletu posouvat, to totiž nehrozí ani v momentě, kdy začnete v zápalu boje mačkat tlačítka stejně zuřivě, jako když byste mačkali skutečnou spoušť.

Zcela upřímně tlačítka jsou fajn, mačkají se velmi snadno a ovládání s jejich pomocí je jiné než při dotyku na samotný displej, ovšem co je skutečně perfektní, je právě kloboučkový ovladač, ten si mě získal okamžitě. Nad hrou získáváte zcela jinou úroveň kontroly a najednou se cítíte jako u PS3. Ovladač je skutečně velmi precizní a zatáčení už není jen o zatočení doleva nebo doprava, ale o skutečně precizní práci s volantem, tedy v našem případě s ovladačem. Hraní s ovladačem mě skutečně nadchlo. Promyšlený systém plastový „membrán“ drží klobouček ve středu ovladače a navíc zaručuje, že je pohyb do všech směrů možný se stejným odporem. Právě odpor ovladače je něco na co na displejích iOS zařízení ale ani na jiných tabletech nejsme zvyklí. Odpor je něco zcela nového, něco co jinak než se Steelseries nezažijete, je to zcela nový pocit z hraní na tabletu, jedinečný pocit který rozhodně stojí za zkoušku.

Je těžké popsat skutečný zážitek z hraní pomocí Touchscreen Gaming Controls, můžete si však být jisti, že pokud svůj tablet používáte jako hračku, bude to skvělý doplněk. Samozřejmě že čím větší displej, tím lépe SteelSeries působí, je tedy lepší používat 9,7″ iPad nebo podobně velký tablet, na druhou stranu jak vidíte na našem videu níže, ani na iPadu mini není žádný problém. Osobně jsme tuto hračku používal zhruba dva týdny a vše je jako nové, tedy jak tlačítka tak i samotný ovladač skvěle drží na displeji iPadu. Zatím co ovladač e přilepí pomocí násavek a je potřeba k jejich přicucnutí vynaložit trošku síly, tlačítka stačí pouze položit na displej a okamžitě perfektně drží na displeji.

Jedná se o opravdu zajímavé příslušenství které osobně mohu doporučit. Překážkou může být trošku vyšší cena, přece jen 500Kč za tři tlačítka a jeden ovladač je poměrně vysoká cena, pokud však tablet používáte primárně k hraní her, jedná se o jasnou volbu. Samozřejmě musíte hrát akční hry nebo závody, na strategie to skutečně není.

SteelSeries Free Touchscreen

Dnes nejčtenější

.