Zavřít reklamu

Už dávnejšie sa najmä kvôli súdnym sporom medzi Apple a Samsungom špekulovalo, že kalifornský gigant veľmi skoro opustí pozíciu jedného z najvýznamnejších zákazníkov juhokórejského výrobcu. Situácia začala naberať na obrátkach, keď na internet vyplávali prvé informácie o plánoch Apple upustiť od výrobných liniek Samsungu, na ktorých spoločnosť vyrábala displeje Retina, základné dosky telefónov iPhone a tabletov iPad. Dnes sa však na internete objavila ďalšia zaujímavá špekulácia, podľa ktorej by sa Apple mal podieľať na výstavbe novej továrne v USA.

Nová továreň totiž spadá pod takzvaný Project Azalea, mysterióznu spoločnosť, ktorú sa nakoniec podarilo identifikovať ako TSMC, alebo inak Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Budova by mala podľa dostupných informácii stáť buď v New Yorku alebo Oregone, pričom by mala mať rozlohu až 3.2 milióna štvorcových stôp, teda približne 297 290 m2. Továreň spadajúca pod TSMC by podľa slov tamojších úradníkov mali vyrábať mikročipy a ďalšie komponenty pre mobilné produkty spoločnosti Apple. Apple by tak predsa len mohol uskutočniť revolúciu vo výrobnom procese, čím by popri viacerých súčasných iMac a budúcich Mac Pro mohol aj ďalší iPhone niesť nápis „Assembled in USA“ na svojej zadnej strane.

Súčasné procesory Apple Ax sú vyrábané Samsungom v továrni v Texase, odkiaľ sa prevezú do čínskych továrni, kde sa iPhone a ďalšie zariadenia dočkajú svojho poskladania. Apple, pokiaľ by upustil od Samsungu, by tak získal väčšiu moc nad svojimi procesormi a tie by sa stali samostatnejšie, no zároveň je možné, že by procesory boli vyrábané oboma spoločnosťami, čím by sa vedel výrobný proces urýchliť a budúce iZariadenia by včas stíhali svoje avizované dátumy vydania.

Dnes nejčtenější

.