Zavřít reklamu

Společnost New Relic vytvořila velmi zajímavou inforgrafiku, na které se můžete přehledně podívat na to, jaký je nejrychlejší prohlížeč nejen pro Mac. Pánové z New Relic nechali všechny používané prohlížeče načíst celkem 40 miliard webových stránek, které společnost měsíčně monitoruje. Na základě rychlosti odezvy poté sestavili níže uvedenou infografiku. Podle průzkumu je nejrychlejším prohlížečem pro Mac Google Chrome ve verzi 19, což je také druhý nejoblíbenější prohlížeč uživatelů OS X, hned za Safari a jen o tři procenta před Firefoxem.

New Relic netestovali jednotlivé prohlížeče, ale verze jednotlivých prohlížečů, což znamená že se v první desítce nejrychlejších prohlížečů pro Mac objevuje celkem šestkrát Chrome a čtyřikrát Firefox. Jinak řečeno, žádná verze internetového prohlížeče Safari od společnosti Apple nepatří mezi deset nejrychlejších způsobů jak na Macu prohlížet web. Podle průzkumu je z rodiny prohlížečů Firefox ve verzi pro Mac nerychlejší verze 15. Safari se však umístilo alespoň ve verzi pro Windows a to konkrétně ve verzi Safari 5, která je pátým nejrychlejším způsobem jak prohlížet web na Windows. Nejrychlejším prohlížečem na Windows je IE 10, který je však stejně rychlý, jako až sedmý nejrychlejší prohlížeč pro Mac. Z průzkumu vyplývá, že prohlížení internetu na Macu je výrazně rychlejší než na počítači a to při použití každého z prvních pěti nejrychlejších prohlížečů pro Mac.

V případě průzkumu o oblíbenosti mobilních prohlížečů se sami autoři infografiky ptají, kdo vlastně na světě nemá iOS zařízení. Safari je totiž s používáno na 87% všech mobilních zařízeních, což je skutečně neuvěřitelné číslo i vzhledem k tomu, že mobilní verze Safari je dostupná výhradně na iOS zařízení.

Browser-Wars

Dnes nejčtenější

.