Zavřít reklamu

Je jedno zda se jedná o Greenpeace nebo jakoukoli podobnou ekoteroristickou organizaci, všechny mají jedno společné. Ekologicky zaměřené organizace tlačí na nadnárodní korporace které vyrábí produkty, aby se vývoj, výroba, doprava a také použité materiály staly co nejvíce ekologické. U společností jako je Apple je pak jasné, že hlídaná ekologická výroba skutečně dává smysl. Přece jen Apple vyrábí desítky milionů produktů ročně a společnost tak ovlivňuje celosvětový vývoj ekologie.

Podle všeho je na tom Apple v současné době s ochranou životního prostředí skutečně velmi dobře. Nejen že všechny produkty společnosti splňují vysoké standardy co se týká použitých materiálů, ale celý výrobní proces je velmi ekologický. Apple se však nyní začal soustředit také na obaly svých produktů, které se tradičně snaží co nejvíce minimalizovat, aby nedocházelo při dopravě k převážení vzduchu, jehož doprava je samozřejmě nejdražší. Sluchátka EarPods jejichž recenzi si můžete přečíst přímo zde, jsou přibaleny nejen k iPhone, ale také k iPod touch a iPod nano. Zatím co balení v iPhone nabízí plnohodnotnou krabičku pro sluchátka, stejnou jako když je koupíte samostatně, sluchátka přiložena k iPodům jsou uchycena pouze v polovině plnohodnotného obalu, který je součástí balení iPhone nebo samostatných sluchátek. Pokud vložíte „obal“ sluchátek EarPods z iPodu do vody, za několik málo vteřin se promění v kaši, která je ekologicky nezávadná.

Efekt rozpuštění funguje pouze u obalu, který je k dispozici u sluchátek, jenž jsou přibaleny k iPodu nano nebo iPodu touch nejnovější generace. Zřejmě jen málo kdo bude zkoušet pokus, který můžete vidět na níže uvedeném videu. Ovšem jakmile vaše krabička skončí na skládce, máte jistotu že stačí slušná bouřka, aby se obal rozpadl.

Dnes nejčtenější

.