Zavřít reklamu

Steve Ballmer včera zveřejnil dopis pro akcionáře, ve kterém je informuje o stavu společnosti v roce 2012. Microsoft sice dokázal za poslední roky uvést některé úspěšné produkty, mnoho jeho snah o to být revoluční však skončilo v propadlišti ději. Společnost je často kritizována za to, že její tvůrčí týmy které jsou rozmístěny po celém světě častokrát raději soupeří mezi sebou než aby vytvořili skutečně revoluční produkt, který pomůže společnosti přinést další zisky a zviditelnit její jméno, které již v poslední době není tak skloňované jako před několika lety.

Steve Ballmer se vyjádřil, že se společnost chce více zaměřit na budování kompletních řešení a to zejména ve firemní sféře. Microsoft se poskytovat kompletní řešení, podobně jako to dělá již od počátku Apple. To znamená, že kromě software se Microsoft zaměří také na tvorbu zařízení, které budou daný software využívat. Pro Microsoft je to logický a ekonomicky výhodný krok, kdy bude mít možnost nabízet kompletní řešení prostřednictvím produktu, který ponese logo společnosti nejen na displeji, ale také na samotném hardware.

Steve Ballmer, přesto že mnoho serverů jeho slova interpretovalo tak, že Microsoft představí vlastní telefon, upozornil na to, že se společnost chystá nabídnout hardware zaměřený na dané činnosti, stejně jako je tomu u xBoxu. To znamená, že se zřejmě nedočkáme klasického PC by Microsoft, ale tabletů Surface, které budou v několika verzích nabízet užitek pro specifické uživatele v korporátní sféře. Microsoft se chystá zaměřit na kompletní řešení, kdy bude prodávat hotový produkt, nabízející software od stejné společnosti, od které bude mít také software. Ačkoli to zní zajímavé, mám trochu obavu že se tak dočkáme tabletu Surface ve verzi. Surface Word, Surface Excel, Surface PowerPoint, Surface Office, zahrnující všechny předchozí verze a tak dále.

Dnes nejčtenější

.