Zavřít reklamu

O tom že jablko nepředstavuje pouze logo společnosti Apple, ale znázorňuje také zakázané ovoce, které jedli Eva a Adam ze stromu poznání zřejmě není potřeba dlouho psát. Ačkoli nikde v bibli není řečeno že strom ze kterého ovoce pocházelo byla právě jabloň a jeho plody jablka, je právě jablko označováno za symbol pokušení Adama a Evy, kterému nedokázali odolat. A přesně takto si nyní vykládají logo společnosti Apple ruští konzervativní křesťané, kteří požadují zákaz zobrazování loga společnosti Apple a žádají, aby jej společnost nahradila křížem.

Až doposud se zdá celá zpráva jako špatný vtip, bohužel Rusko je skutečně trošku jinde než zbytek světa a je tak dost dobře možné, že bude mít Apple skutečně problém. Ruští konzervativci mohou se svým návrhem uspět zejména díky tomu, že v předvolebním boji v roce 2012 silně podporovali současného prezidenta Vladimíra Putina, který má rozhodující slovo v podobných sporech nebo spíše žádostech. Sám Putin má jak jistě víte skutečně obrovskou moc, ovšem tu získává zejména díky podpoře církve, která za ním bez výhrad stojí a Putin tak nemá sebemenší důvod k tomu, aby si to rozházel s těmi, kteří mu kryjí záda.

Rusko navíc navzdory své velikosti kromě Moskvy a pár větší měst nepředstavuje zrovna velkou kupní sílu pro produkty Apple a tak je zřejmé, že Putin nebude muset dlouho přemýšlet nad tím, zda by rozhodnutí nemělo silný ekonomický dopad, vzhledem k tomu, že mu prodejci platí daně. Pokud by se navíc konzervativním křesťanům nebo chcete-li ortodoxním křesťanům podařilo prosadit, že Apple svým logem jednal nati-nábožensky a zesměšňoval církev, je dost dobře možné, že si v Rusku již oficiálně produkty Apple nekoupíte. Pokud by totiž byla společnost shledaná vinným z toho, že porušila zákony týkající se církve tím, že ji zesměšňovala nebo konala takzvaně anti-církevně, bude vyhlášen zákaz prodeje jejích produktů.

Apple přitom své logo nijak neopírá o církev a nesnaží se jím symbolizovat ono pověstné zakázané ovoce. Kompletní článek o historii loga společnosti Apple si můžete přečíst přímo zde.

Zdroj: au.christiantoday.com

Dnes nejčtenější

.