Zavřít reklamu

Společnost Shiny Development, která se kromě jiného věnuje také školení vývojářů, začala tři měsíce před začátkem letošního roku sledovat průměrnou dobu během které Apple schválí aplikaci pro Mac App store. Společnost získala informace o délce schvalovacího procesu Apple na základě informací od vývojářů, kteří posílali své aplikace ke schválení a informovali Shiny Development o tom, jak dlouho trvá schválení aplikace. Díky grafu, který na základě informací od vývojářů společnost sestavila, můžete jasně vidět, že se schvalovací proces do Mac App Store za posledních šest měsíců výrazně prodloužil.

Zatím co v dubnu čekali vývojáři na schválení aplikace pouze několik dnů až týden, nyní čekají čtyřikrát déle a schválení aplikace do Mac App Store může trvat až jeden měsíc. Graf je založen sice pouze na základě informací od vývojářů, kteří sami oslovili společnost Shiny Development, ovšem sama společnost uvádí, že jsou výsledky poměrně směrodatné. Otázkou zůstává, zda v posledních týdnech skutečně dochází k rapidnímu nárůstu počtu aplikací, které se rozhodli vývojáři nabízet pomocí Apple Mac App Store nebo zda Apple schvaluje aplikace důkladněji nebo zda nedošlo k propouštění v týmu, který aplikace schvaluje.

Mac-App-Store-graf

Graf týkající se iTunes App Store, tedy obchodu, který nabízí aplikace pro iOS zařízení iPhone, iPod a iPad ukazuje, že s výjimkou prázdnin trvá průměrně schválení jedné aplikace sedm dní.

iOS

Dnes nejčtenější

.