Zavřít reklamu

Zatím co zákazníci v USA si již za několik hodin budou užívat nového iPhone 5, v ČR si musí zájemci počkat do 28. 9. 2012, tedy do příštího pátku, kdy se začne oficiálně prodávat iPhone 5 na našem trhu. Již 28. 9. 2012 bude možné koupit iPhone 5 oficiálně od dvojice operátorů a také přímo z Apple online store v ČR, tedy z apple.cz. Novinka se na apple.cz začne pravděpodobně v nejbližších dnech také předprodávat, zatím však není zřejmé kdy. Předpokládané ceny neblokovaného a tím pádem také nedotovaného telefonu jsme již uvedli dříve v našem článku přímo zde.

Z oficiálních zdrojů bude možné telefon získat nejdříve v 00:00 dne 28. 9. 2012 při speciálním nočním prodeji, který nabídne dvojice našich operátorů. Zákazníci, kteří si telefon přeobjednají z apple.cz by jej měli také dostat již 28. 9. 2012 prostřednictvím zásilkové služby. V první várce předobjednávek bude v ČR dostupných několik tisíc kusů telefonu iPhone 5.

Apple.cz
Oficiální internetový obchod společnosti Apple nabídne iPhone 5 v předprodeji zřejmě již v nejbližších dnech s tím, že zatím nezveřejnil ceny. Telefony by měly být zákazníkům, kteří přeobjednají v prvním kole předobjednávek doručeny 28. 9. 2012.

Vodafone
Vodafone nabídne jako jediný český operátor půlnoční prodej iPhone 5 i v jiných městech než je Praha. Dostupné budou obě barevné varianty. Prodej začne 28. 9. 2012 v 00:00 (tedy o půlnoci ze čtvrtka na pátek) na následujících prodejnách.

  • Praha – Václavské náměstí 47
  • Brno – Masarykova 2
  • Ostrava – Obchodní centrum Nová Karolína

T-Mobile
T-Mobile nabídne prodej pouze na pobočce v Praze. Dostupné budou obě barevné varianty. Prodej začne 28. 9. 2012 v 00:00 (tedy o půlnoci ze čtvrtka na pátek).

  • Praha – Národní Třída

O2
Operátor O2 nebude stejně jako model iPhone 4S nabízet ani iPhone 5, své zákazníky je však připraven kompenzovat a nabízí jim možnost zakoupit si iPhone od autorizovaných prodejců jako je například apple.cz s tím, že jim následně nabídne kompenzaci formou slevy na paušálu. Je však nutné se předem zeptat operátora na konkrétní podmínky. Na internetu se dnes sice objevil jakýsi ceník kompenzace od O2 pro ty, kteří si koupí iPhone 5, ale na oficiálních stránkách společnosti zatím není k dispozici a nelze ověřit jeho pravost. Pokud však data odpovídají, nabídne operátor slevu 1000Kč při paušálu s měsíčním plněním 240Kč a až 5000Kč při paušálu s měsíčním plněním 2400Kč.

Dnes nejčtenější

.