Zavřít reklamu

V rozhovore pre The Wall Street Jurnal, sa CEO spoločnosti Apple, Tim Cook, podelil o svoje myšlienky do budúcnosti. Konkrétne sa vyjadril čo bude znamenať príchod nového operačného systému Mac OS X Mountain Lion, pre nové generácie produktov Mac. Vo svojom vyjadrení povedal, že notebooky na platforme Mac OS vidí aj naďalej na trhu vedľa tabletu iPad, no naznačil že zlúčenie iOS a Mac OS zostáva stále otvorené. Aby sa však tak stalo, musia byť oba výrobky postavené na rovnakých procesoroch a preto je uvedená možnosť otázkou budúcnosti. Slová Tim Cooka zneli nasledovne:

Vidíme, že ľudia milujú množstvo aplikácií a funkcií,“ povedal 51 ročný Tim Cook, ukazujúci svoj iPhone. „A takúto myšlienku ideme presťahovať aj na Mac OS … Myslíme na všetko. A my neuzatvárame veci.“

Keď sa však zamyslíme nad uvedenou myšlienkou a jej prípadnou realizáciou, vynárajú sa tri možnosti. Po prvé, buď sa Macbooky presťahujú na architektúru procesorov ARM, podobne ako je tomu v súčasnom iPade, alebo vyvinie Intel prípadne iný výrobca, procesor s nízkou spotrebou, ktorý bude možné vložiť do iPadu bez zníženia výdrže a do Macbooku bez zníženia výkonu. Tretia asi najpravdepodobnejšia možnosť však je, že sa Mac OS začne postupne podobať mobilnému operačnému systému iOS vzhľadom, funkciami a aplikáciami.

5lion

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.