Zavřít reklamu

Spoločnosť IDC, popredný poskytovateľ informácií o trhu na poli informačných technológií, zverejnila odhadované zisky z predaja mobilných telefónov za štvrtý kvartál, ako aj celý rok 2011. Zaujímavosťou je, že v rebríčku top piatich výrobcov mobilných telefónov na svete, sa spoločnosť Apple ocitla na treťom mieste a predbehla dokonca LG Electronics. Čelo tabuľky si aj naďalej drží fínska Nokia a kórejský gigant Samsung, v ktorých portfóliu však figuruje obrovské množstvo modelov na rozdiel od Applu, dosahujúceho uvedené zisky len z produktov iPhone. Konkrétne sa v správe uvádza:

„Apple skočil na tretie miesto v globálnom rozsahu, oproti minuloročnému piatemu miestu, za čo vďačí hlavne rekordnému počtu zásielok v poslednom štvrťroku 2011. To znamená, že spoločnosť z Cupertina je na najvyššom mieste od začiatku uverejňovania rebríčkov IDC, v predaji mobilných telefónov. Uvedenie Apple iPhonu 4S, ktorý je teraz k dispozícii vo viac než 90 krajinách (od polovice januára), sa stalo hlavným dôvodom, prečo spoločnosť preskočila LG a aj ZTE v 4Q11.“

idc_4Q11_phones
idc_2011_phones

 

Spoločnosť Apple tak oproti roku 2010 nie len že dosiahla tretie miesto v tabuľke najväčších výrobcov mobilov na svete, ale dokonca takmer zdvojnásobila svoj zisk z modelu iPhone.

*Zdroj: IDC

Dnes nejčtenější

.