Zavřít reklamu

Produkty od spoločnosti Apple, sú po technickej aj vizuálnej stránke dokonalé. Hlavný vplyv na to mal samotný Steve Jobs, ktorý disponoval neskutočným zmyslom pre detail a už od založenia Apple sa snažil, aby každý jeho model bol výnimočný. Preto nie je žiadnym prekvapením, že kvôli dodržaniu spomenutej filozofie, používa spoločnosť z Cupertina vo svojich zariadeniach exkluzívne materiály, ako je hliník alebo sklo. Ale aby vyberala zo stoviek obalov jediný, ktorý sa dobre rozbaľuje a vyhovuje aj po estetickej stránke, je naozaj neskutočné.

Adam Lashnisky, autor knihy „Inside Apple“ vo svojom diele uviedol, že Apple má špeciálne vyhradenú miestnosť, v ktorej sa testuje množstvo variácii obalov. Jej zabezpečenie je na vysokej úrovni, z toho vyplýva že, vstup má povolený len pár vyvolených s bezpečnostnou kartou. Sledujú sa tu napríklad emočné reakcie pri otváraní rôznych obalov, farebné kombinácie šípok naznačujúcich smer otvárania obalu a dokonca jednotlivé rozloženie návodov a príslušenstva v baleniach. Pred uvedením modelu na trh, vraj sedí tím návrhárov v spomenutých tajných miestnostiach a niekoľko mesiacov otvárajú rozličné krabice aby zistili, ktorá z nich urobí na nového majiteľa najväčší dojem.

4649957997_12591f10e7_z
asd

Zaujímavé je, že Samsung Galaxy Tab má v súčasnosti balenie na podobnom princípe ako iPad, čo je dosť zarážajúce keď si predstavíme koľko výskumu a financií, stál spoločnosť Apple samotný vývoj obalu. Každopádne teraz je už jasné, prečo Apple žaluje kórejského elektronického giganta aj za kopírovanie takej banality, ako je balenie.

*Zdroj: networkworld.com

Dnes nejčtenější

.