Zavřít reklamu

UberStrike je jednoduchá internetová hra, ktorú by som mohol prirovnať ku Quake 3. Možno to znie ako vtip ak v súčasnosti, kedy sa to doslova hemží hrami so super grafikou, chcem niečo prirovnávať ku hre, ktorá je stará približne 10 rokov. No sami sa zamyslite, a uznáte mi za pravdu, že Quake bol nadčasovou hrou a na túto sa tiež len tak rýchlo nezabudne keď je v rebríčku Top Free v App Store na 9. mieste.

UberStrike je možné hrať cez Safari alebo iný internetový prehliadač, jednoduchým klikom na túto stránku http://uberstrike.cmune.com/. Potom sa stačí zaregistrovať a hneď môžete hrať. UberStrike má niekoľko rôznych máp, od tých najmenších až po najväčšie. No túto hru môžete hrať aj cez originál UberStike aplikáciu ktorá je na App Store zadarmo v HD kvalite a dá sa stiahnuť práve tu. Hra sa začína prvým loginom, kedy vám ukáže vášho avatara. V menu sa nachádza ponuka „shop“ v ktorom môžete nakupovať a upravovať avatara. Nakupovať sa dá z okolo 40 rôznych zbraní a obrovského sortimentu oblečenia. No nakupovanie je obmedzené výškou vášho levelu, a taktiež množstvom mincí ktoré máte aktuálne k dispozícií. Mince vám pridáva každý deň, raz za 24 hodín, a ich kvantita tiež závisí od výšky levela. Čo sa týka oblečenia tak ho je naozaj veľa. Od vtipných kostýmov, až po rôzne kozmické skafandre ktoré už majú aj „Armor“ – brnenie a tak sa vám zvyšuje množstvo života. Všetky veci ,o ktorých som doteraz písal si môžete aj kúpiť spôsobom platby cez internet, kedy si vyberiete ľubovoľné množstvo zbraní alebo oblečenia, okrem toho sa dá dokúpiť aj level a jednoducho zaplatíte. Tento spôsob sa mne moc síce nepáči, no netrpezlivých ľudí je na svete veľa. Veľký sortiment zbraní zaručí zábavu. Sú tu brokovnice, plazmové zbrane, meče, automatické zbrane, revolery, bazuky, odstreľovačky, granátomety a tak ďalej.

UberStrikeHD

Svoje levely zvyšujete strieľaním oponentov, pričom výška XP (bodov) za zabitie je rôzna. Za headshot sú 4XP, za smackdown (zabitie oponenta pomocou meču/kladiva/noža) je 7XP, a za obyčajné zabitie je 1Xp pričom pri ktoromkoľvek zo spomenutých typov zabitia oponenta dostanete aj 1 Coin (mincu). Čo sa týka serverov na hranie, tak tých je naozaj veľa. Herné servery sú rozdelené podľa regiónov ako napríklad: North Amerika, South Amerika, Asia, Singapur, Japan, China, Russia, Netherland (tento holandský server je určený pre Európu, a ak si chcete zahrať v akomkoľvek čase tak tam určite nájdete množstvo hráčov). Servery sú tiež rozdelené podľa rýchlosti odozvy a ako som už spomenul, najvhodnejší je práve holandský server. Existujú tu 3 herné módy: Deathmatch (každý proti každému), Team Deathmatch (napríklad 6 hráčov proti 6, ako náhle niekoho zabijú tak za 3 sekundy môže pokračovať v hre, a na nič sa nemusí čakať. Hra býva obmedzená buď na určitý časový limit napr. 15 minút, alebo na počet celkových zabití) a posledný herný mód je Team Elimination (ako klasický Counter-Strike). Táto hra je vhodná na krátke odreagovanie ak niekto nemá rád stratégie, alebo nechce mať na Macu zbytočne nainštalované hry zaberajúce niekoľko desiatok GB. . Takmer každý týždeň je pripravená nejaká akcia ako napríklad Fusion Lance (odstreľovačka) je sprístupnená nižším levelom za minimum peňazí, ale taktiež bývajú akcie aj na oblečenie. Zvyčajne cez sviatky býva akcia napríklad 3-násobne XP, čo v praxi znamená že ak niekomu dáte Headshot normálne by ste dostali 4XP, no teraz to bude 12XP.

Resumé
Nakoniec by som chcel napísať, že táto hra nie je vekovo ohraničená a dokáže pobaviť nenáročných nadšencov akčných hier. No vždy si treba dávať pozor, aby ste hre neprepadli natoľko že neodídete od počítača! Ale tak to býva takmer pri všetkých hrách…

Dnes nejčtenější

.